Ενημέρωση με ένα κλικ

ΗΠΑ: Οι Δημοκρατικοί έτοιμοι για πρόταση μομφής κατά Τραμπ

Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόσι σε χθεσινές της δηλώσεις τόνισε ότι αν ο Τραμπ δεν παραιτηθεί, θα προχωρήσει σε πρόταση παραπομπής του προέδρου.

Μάλιστα, θα προσφυγεί και στην 25η τροπολογία, που προβλέπει την καθαίρεση ενός προέδρου ο οποίος δεν είναι ικανός να εκτελέσει τα επίσημα καθήκοντά του.

Σύμφωνα με τα άρθρα παραπομπής που κυκλοφορπύν μεταξύ των μελών του Κογκρέσου, ο απερχόμενος πρόεδρος κατηγορείται για υποκίνηση βίας εναντίον της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών, με στόχο να ανατρέψει την ήττα του από τον Μπάιντεν.

Μια παραπομπή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ 12 ημέρες πριν από τη λήξη της προεδρίας του θα χρησίμευε μόνο για να διχάσει περαιτέρω τη χώρα”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρί.

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη και την Παρασκευή, έδειξε ότι το 57% των Αμερικανών θέλει να αποπεμφθεί αμέσως ο Τραμπ από την προεδρία μετά τα βίαια επεισόδια.

Το twitter ανέστειλε τον λογαριασμό του

Από την πλευρά του, όλο και περισσότερο απομονωμένος και θυμωμένος, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, ο λογαριασμός του οποίου στο Twitter τέθηκε σε μόνιμη αναστολή από τη διεύθυνση αυτού του βασικού του εργαλείου πολιτικής επικοινωνίας τις τελευταίες ημέρες της θητείας του, βρίσκεται αντιμέτωπος με μια νέα προσπάθεια των Δημοκρατικών να τον καθαιρέσουν, μετά τα γεγονότα στο Καπιτώλιο.

Αργά χθες το βράδυ, το Twitter προχώρησε στη μόνιμη αναστολή του προσωπικού λογαριασμού και της πρόσβασης του Τραμπ στους σχεδόν 90 εκατομμύρια ακολούθους του, επικαλούμενο τον κίνδυνο υποκίνησης περαιτέρω βίας, τρεις ημέρες αφού ο Τραμπ κάλεσε τους υποστηρικτές του να κάνουν πορεία προς το Καπιτώλιο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει