Ενημέρωση με ένα κλικ

Γώγος: Έρχεται αύξηση των κρουσμάτων

Αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού αναμένεται μέχρι το επόμενο Σαββατοκύριακο, όπως ανέφερε ο καθηγητής Παθολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Χαράλαμπος Γώγος.

Σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΪ, ο κ. Γώγος τόνισε πως η κινητικότητα των τελευταίων ημερών είναι πολύ πιθανό να αυξήσει τους ημερήσιους αριθμούς.

Επιπροσθέτως, έκανε ξεκάθαρο πως δεν υπάρχει ακόμα σχέδιο για το να ανοίξει κάτι στις 18 Ιανουαρίου και κάτι άλλο στις 25.

Υποστήριξε πως αν το click away άνοιγε στις 11 Ιανουαρίου τότε σύντομα θα βλέπαμε και πάλι γύρω στα 2000 κρούσματα κάθε μέρα.

Ο κ. Γώγος είπε επίσης πως τουλάχιστον μέχρι τέλη Γενάρη δε θα ανοίξουν οι δραστηριότητες (πολιτιστικές, αθλητικές κ.α), δίνοντας το «σήμα» πως το αυστηρό lockdown θα κρατήσει καιρό ακόμα.

Όπως ανέφερε ο καθηγητής, το επόμενο θέμα για επανεξέταση είναι το άνοιγμα της Γ’ Λυκείου, ενώ προσέθεσε ότι θα συζητηθεί την άλλη βδομάδα.

Τον Γενάρη θα πάμε με ήπια βήματα”.

Όσον αφορά τα εμβόλια, ο κ. Γώγος είπε ότι βελτιώνονται τα πράγματα. “Στόχος είναι μέχρι 15 Γενάρη να έχει εμβολιαστεί όλο το υγειονομικό προσωπικό”, κατέληξε ο κ. Γώγος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει