Ενημέρωση με ένα κλικ

Θεοχάρης: Επιτάχυνση του στρατηγικού προγράμματος στον τουρισμό –

Οι στόχοι για το καλοκαίρι του 2021

Συνεχίζεται και τη φετινή χρονιά το στρατηγικό πρόγραμμα της κυβέρνησης για τον τουρισμό.

Αυτό δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός, Χάρης Θεοχάρης, σε συνέντευξή του.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Χάρης Θεοχάρης σημειώνει ότι “ο τουριστικός κόσμος θα πρέπει να περιμένει πρωτοβουλίες τόσο σε επιτάχυνση έργων υποδομής, όσο και στην ποιοτική αναβάθμιση του εθνικού τουριστικού προϊόντος”.

Δίνοντας το στίγμα των δράσεων του υπουργείου το 2021, ο κ. Θεοχάρης υπογράμμισε ότι “δημιουργούμε τις θεσμικές προϋποθέσεις ώστε ο ελληνικός τουρισμός να επενδύσει στην ποιότητα και όχι μόνο στην ποσότητα των τουριστών. Καλλιεργούμε στοχευμένα το ενδιαφέρον για ειδικές μορφές, όπως πχ ο εξαιρετικά προσοδοφόρος τουρισμός ευεξίας και ίασης ή ο γαστρονομικός τουρισμός”, ανέφερε ο κ. Θεοχάρης.

Ο κ. Θεοχάρης χαρακτήρισε πραγματικό άθλο, ότι ο τουριστικός τομέας στην Ελλάδα λειτούργησε και αποκόμισε έσοδα τα οποία μετρώνται στα 4 δισ. ευρώ το 2020.

Μείναμε ζωντανοί και γίναμε σημείο αναφοράς εν μέσω της πανδημικής λαίλαπας. Πέρα από τα μετρήσιμα οφέλη, η εν λειτουργία τουριστική οικονομία του 2020 είναι το μεγάλο κεφάλαιο της Ελλάδας για το αύριο”, ανέφερε χαρακτηριστικά στη συνέντευξή του.

Σε ό,τι αφορά τις νομοθετικές πρωτοβουλίες του υπουργείου για το 2021, ο Χάρης Θεοχάρης εστίασε στον θεσμό των DMMOs (Destination Management Marketing Organizations, οι Οργανισμοί Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμών) που, όπως αναφέρει, χρήζει αυξημένης μέριμνας για την στέρεη νομοθετική του θεμελίωση.

Παράλληλα, σε τροχιά υλοποίησης είναι και το έργο του εκσυγχρονισμού και της κωδικοποίησης της τουριστικής νομοθεσίας, η αναβάθμιση του νομοθετικού πλαισίου της τουριστικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, αλλά και τα ζητήματα που αφορούν σε λιμένες και μαρίνες, όπως και η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών κ.α.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει