Ενημέρωση με ένα κλικ

Κύπρος: Νέο lockdown έως 31/01

Νέο καθολικό lockdown θα μπει σε ισχύ στην Κύπρο από τις 10 Ιανουαρίου μέχρι και τις 31 του μήνα.

Ο υπουργός Υγείας της χώρας δήλωσε πως αυτό θα γίνει για να εξαλείψει το νησί τα αυξανόμενα κρούσματα κορονοϊού.

Επιχειρήσεις λιανεμπορίου όπως κομμωτήρια, κέντρα ομορφιάς και μεγάλα πολυκαταστήματα θα κλείσουν μέχρι τις 31 Ιανουαρίου, δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου.

Τα νέα μέτρα

Σύμφωνα με το Reuters, θα επιτρέπεται στους ανθρώπους να φύγουν από το σπίτι μόνο δύο φορές την ημέρα, με γραπτό μήνυμα, για συγκεκριμένους λόγους, όπως η αγορά ειδών παντοπωλείου ή φαρμάκων και η άσκηση, ενώ θα παραμείνει σε ισχύ η τρέχουσα απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21.00 μέχρι τις 5.00 της επόμενης ημέρας.

Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα επανέλθει στα σχολεία, τα οποία είναι προς το παρόν κλειστά για τις διακοπές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Τα νηπιαγωγεία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Απαγορεύονται οι συναθροίσεις και οι δημόσιες εκδηλώσεις, ενώ η τηλεργασία καθίσταται υποχρεωτική στον δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση με εξαίρεση τις Ουσιώδεις Υπηρεσίες, οι οποίες συμπεριλαμβάνονται στο Διάταγμα που θα εκδοθεί εντός της ημέρας.

Η Θεία Λειτουργία θα τελείται χωρίς την παρουσία πιστών, ενώ οι ίδιοι μπορούν να προσέλθουν στους ναούς μόνο για ατομική προσευχή.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει