Ενημέρωση με ένα κλικ

Σαρηγιάννης: 2.000 κρούσματα τέλος Φεβρουαρίου

Να καθυστερήσει το click away

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε ο καθηγητής Δημοσθένης Σαρηγιάννης, τονίζοντας πως τα κρούσματα θα φτάσουν τις 2.000 ημερησίως στο τέλος Φεβρουαρίου.

Τον προβληματισμό του για το άνοιγμα των σχολείων αλλά και την επικείμενη επαναλειτουργία του click away, εξέφρασε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής του ΑΠΘ, σημειώνοντας πως τα προγνωστικά του μοντέλα, τα οποία και έχουν επαληθευτεί πλήρως μέχρι σήμερα, δείχνουν 2.000 κρούσματα του κορονοϊού την ημέρα στα τέλη Φεβρουαρίου, κάτι που, όπως είπε, θα σημάνει το μπλοκάρισμα του ΕΣΥ.

Μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, ο κ. Σαρηγιάννης είπε ότι το ερώτημα πλέον είναι εάν θα ανοίξει το λιανεμπόριο με τη μέθοδο του click away, τονίζοντας όμως πως σε αυτή την περίπτωση θα εφαρμοστεί το λεγόμενο «ακορντεόν» αναγκαστικά ώστε να μην πιεστεί το ΕΣΥ ή αν θα κάνουμε υπομονή και να περιμένουμε να επαναλειτουργήσει το λιανεμεπόριο όταν οι συνθήκες θα είναι πιο κατάλληλες.

Τέλος, ο καθηγητής ανέφερε πως εκείνος θεωρεί καλύτερο να ανοίξουν τα σχολεία στις 25 Ιανουαρίου. “Από την πλευρά το υγειονομικού κινδύνου, πράγματι θα έκανε μια διαφορά να ανοίγαμε αργότερα, για παράδειγμα στις 25 του Γενάρη όλα τα σχολεία, όλες τις βαθμίδες, με την έννοια του να είχαμε μεγαλύτερη βεβαιότητα τι συνέβη τις γιορτές”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει