Ενημέρωση με ένα κλικ

Αίγιο: Έριξαν τον Σταυρό στη θάλασσα – Καταδικάζει η ΔΙΣ (video)

Σε ρίψη του Σταυρού στο παλιό λιμάνι του Αιγίου, παρά την απαγόρευση της κυβέρνησης προχώρησαν οι Μητροπολίτης Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Ιερώνυμος και ο πρώην Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος.

Μετά τη Θεία Λειτουργία στο παραθαλάσσιο εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου Αλυκής, οι δύο ιεράρχες μετέβησαν στον όρμο του Αιγίου, όπου παρουσία πιστών και δύο κολυμβητών προχώρησαν στον Αγιασμό των θαλάσσιων υδάτων του Κορινθιακού κόλπου.

Το Λιμενικό επενέβη, χωρίς να γίνει καμία σύλληψη και ακολουθήθηκε η διαδικασία ενημέρωσης της εισαγγελέως.

Έπειτα από εισαγγελική εντολή, επιβλήθηκε πρόστιμο στον Μητροπολίτη Ιερώνυμο για την τελετή ύψους 1.500 ευρώ και από 300 ευρώ στους δύο πιστούς που βούτηξαν για τον σταυρό.

Καταδικάζει η Ιερά Σύνοδος

Από την μεριά του, καταδικαστέα χαρακτήρισε ο Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως και εκπρόσωπος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, Αθηναγόρας, την πράξη αυτή.

Μιλώντας στον Alpha 98,9, καταδίκασε την απόφαση του Μητροπολίτη Αιγιαλεία και Καλαβρύτων Ιερώνυμου και ο πρώην Μητροπολίτη Καλαβρύτων Αμβρόσιο να ρίξουν κανονικά το σταυρό για τον αγιασμό των υδάτων. Όπως είπε είναι αντίθετη με την απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου. Παράλληλα, αναγνώρισε πως η Εκκλησία επέδειξε ανυπακοή με την ανοχή της κυβέρνησης ενώ τόνισε πως δεν είναι δημόσιοι υπάλληλοι.

Σε ερώτηση αν υπήρξε κάποια συνεννόηση της κυβέρνησης με την Εκκλησία γύρω από τη σημερινή λειτουργία των ναών σχολίασε: “Κοιτάξτε. Νομίζω ότι ας πούμε η συνεννόηση, αν υπήρξε συνεννόηση σε ανώτατο επίπεδο δεν το γνωρίζω. Δεν γνωρίζω καν τι συζητήθηκε ανάμεσα στον κ. Πρωθυπουργό και τον Αρχιεπίσκοπο. Αλλά νομίζω ότι σοφά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη εφήρμοσε αναλογικά μέτρα όπως γίνεται και στις διαδηλώσεις. Νομίζω ότι αυτό ήταν μία απόφαση δικιά του και των στελεχών της Αστυνομίας. Δηλαδή παραδείγματος χάριν εμείς δεν είχαμε καθόλου αστυνόμευση εδώ στο Ίλιον. Ξέρω πάρα πολύ καλά ότι ο διοικητής του τμήματος με τους αστυνομικούς είχαν περάσει από τις εκκλησίες. Ήταν η απόφαση του κ. Χρυσοχοΐδη πιστεύω, δεν ξέρω. Δεν το ξέρω μετά βεβαιότητας. Αποφάσισε να εφαρμόσει ότι κάνει και με τις διαδηλώσεις. Και επειδή δεν είμαστε τα παιδάκια των Εξαρχείων να έχουμε καδρόνια, σιδερολοστούς και λοιπά ήταν πιο ήπια”.

Η κυβέρνηση έδειξε ανοχή. Νομίζω κάπως έτσι πρέπει να έγινε (σ.σ. οι ίδιοι έδειξαν ανυπακοή και η κυβέρνηση ανοχή). Αλλιώς έπρεπε να είχαμε μέτρα, να ήμουν στο αυτόφωρο τώρα. Έτσι δεν είναι;” ανέφερε.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει