Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρετανία: Για πρώτη φορά πάνω από 60.000 κρούσματα

Το Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε για πρώτη φορά μετά την έναρξη της πανδημίας περισσότερες από 60.000 περιπτώσεις μόλυνσης του νέου κορονοϊού μέσα σε χρονικό διάστημα 24ωρών, καθώς η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια περισσότερο μολυσματική μετάλλαξη του ιού.

Ο σημερινός απολογισμός είναι μια ακόμη μια υπενθύμιση της σοβαρότητας της υγειονομικής κρίσης καθώς Αγγλία και Σκωτία εισήλθαν από χθες σε ένα καθολικό lockdown, παρόμοιας αυστηρότητας με εκείνων του Μαρτίου, με εντολές για παραμονή στο σπίτι.

«Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων είναι ιδιαίτερα ανησυχητική και δυστυχώς θα σημαίνει ακόμη μεγαλύτερη πίεση στις υπηρεσίες υγείας στην καρδιά του χειμώνα», δήλωσε η δρ. Ιβόν Ντόιλ διευθύντρια της Υπηρεσίας Προστασίας της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας. «Γι αυτό το λόγο αν μπορούμε, πρέπει να μένουμε σπίτι».

Ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων διατηρείται πάνω από 50.000 τις τελευταίες οκτώ ημέρες.

Επίσης σήμερα ανακοινώθηκε πως ακόμη 830 άνθρωποι υπέκυψαν στην νόσο, από τους 407 θανάτους που αναφέρθηκαν χθες, σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης.

Αν και ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, ο αριθμός των τεστ που διεξάγονται στην χώρα Βρετανία έχει επίσης αυξηθεί μετά την κορύφωση του πρώτου κύματος πέρυσι.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει