Ενημέρωση με ένα κλικ

Αμεσοδρασίτες και ΟΠΚΕ διέλυσαν γλέντι γάμου στον Δενδροπόταμο

Παρά τις εκκλήσεις για την αποφυγή συνωστισμού και τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό, Ρομά στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να στήσουν γλέντι.

Όλα ξεκίνησαν τα ξημερώματα (05:00), όταν στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ δόθηκε σήμα για πάρτι γάμου στο Δενδροπόταμο με 20 καλεσμένους Ρομά, που έχουν παραβιάσει τα μέτρα της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Ρεπορτάζ: Γιάννης Νάκος

Αμέσως το Κέντρο μεταβίβασε το σήμα σε τρία περιπολικά της Άμεσης Δράσης με τους αστυνομικούς να αναλαμβάνουν άμεσα δράση και να σπεύδουν σε πολύ λίγα λεπτά στο σημείο.

Να σημειωθεί, ότι χάρη στον αυξημένο επαγγελματισμό και τη μακροχρόνια εμπειρία σε αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών δεν είχαμε τραυματισμό αστυνομικών και πολιτών, καθώς ανάλογα συμβάντα στο παρελθόν έληγαν με πολλαπλά επεισόδια.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι αστυνομικοί μόλις εισήλθαν στον καταυλισμό κάλεσαν άμεσα σε ενισχύσεις, παρά το γεγονός ότι ήδη τρία οχήματα βρίσκονταν στο σημείο. Έτσι μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα, έφτασαν ακόμη δύο πληρώματα τμημάτων και μια ομάδα ΟΠΚΕ.

Να σημειωθεί, ότι οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ καθ’ όλη τη διάρκεια του ελέγχου δέχονταν ύβρεις και προπηλακισμούς λεκτικής φύσεως με σκοπό να υπάρξει σωματική εμπλοκή και επεισόδια με τους παρευρισκόμενους στο πάρτι γάμου.

Επιπροσθέτως, οι αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης πέρασαν χειροπέδες στον διοργανωτή του κορονο-πάρτι και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο, επιβάλλοντας του και πρόστιμο 3.000 ευρώ, πρόστιμο το οποίο δεν γλίτωσαν και όσοι δεν κατάφεραν να διαφύγουν, με την ΕΛ.ΑΣ να βεβαιώνει σε ακόμη 6 άτομα πρόστιμα των 300 ευρώ.

Εν κατακλείδι, για ακόμη μια φορά επικράτησε η εμπειρία και ο επαγγελματισμός των στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα της Άμεσης Δράσης, που παρά τα δυσχερή και διαχρονικά προβλήματα βρίσκονται καθημερινά στις επάλξεις και στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της εγκληματικότητας και των παραβατικών ενεργειών.

Πηγή: securitynews.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει