Ενημέρωση με ένα κλικ

Ποιες εταιρείες απαλλάσσονται από το ενοίκιο Ιανουαρίου

Χιλιάδες επιχειρήσεις που έχουν μισθωμένα τα ακίνητα των επαγγελματικών τους εγκαταστάσεων και υποχρεούνται να παραμείνουν κλειστές έως τις 11 Ιανουαρίου με κρατική εντολή απαλλάσσονται από την υποχρέωση καταβολής ενοικίου για τον μήνα Ιανουάριο, σύμφωνα με διάταξη που αποφάσισε να νομοθετήσει και να θέσει άμεσα σε εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Πρόκειται για επιχειρήσεις των κλάδων του λιανεμπορίου, της εστίασης, του πολιτισμού, του αθλητισμού, του τουρισμού, των μεταφορών, καθώς επίσης και για τα γυμναστήρια, τα κομμωτήρια, τα κέντρα αισθητικής και τα βιβλιοπωλεία.

Σύμφωνα με την απόφαση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, οι ιδιοκτήτες που εκμισθώνουν ακίνητά τους στις συγκεκριμένες επιχειρήσεις θα λάβουν από τον κρατικό προϋπολογισμό αποζημίωση ίση με το 80% του συμφωνημένου μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο 2021, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα.

Επιπλέον, στα νομικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές θα καταβληθεί αποζημίωση από το κράτος ίση με το 60% του μηνιαίου μισθώματος για τον μήνα Ιανουάριο.

Ποιες επιχειρήσεις συμπεριλαμβάνονται

Όπως διευκρινίζεται από το υπουργείο Οικονομικών, το μέτρο αφορά όλες τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Συμπεριλαμβάνονται όλες οι επιχειρήσεις του λιανεμπορίου, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ’ οίκον, οι επιχειρήσεις της εστίασης, ανεξαρτήτως εάν λειτουργούν με διανομή προϊόντων ή/και παροχή προϊόντων σε πακέτο από το κατάστημα, τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής, οι επιχειρήσεις των κλάδων πολιτισμού και αθλητισμού, τα γυμναστήρια και άλλες επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή.

Επιπλέον, εντάσσονται οι επιχειρήσεις του τουρισμού, όπως ξενοδοχεία, καταλύματα και τουριστικά γραφεία, και οι υπηρεσίες μεταφορών, καθώς πλήττονται ιδιαίτερα από την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό.

Με βάση τα παραπάνω ανακοινωθέντα, ιδιοκτήτης που είναι φυσικό πρόσωπο και έχει συμφωνήσει με επιχειρηματία μισθωτή να λαμβάνει κάθε μήνα ενοίκιο ύψους 1.000 ευρώ, θα λάβει για τον μήνα Ιανουάριο αποζημίωση 800 ευρώ από το κράτος εάν η επιχείρηση του μισθωτή παραμείνει κλειστή με κρατική εντολή μέχρι τις 11 Ιανουαρίου.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει