Ενημέρωση με ένα κλικ

Βρετανία: Η Ελλάδα στους δημοφιλέστερους προορισμούς για το 2021

Στους πέντε πιο δημοφιλής προορισμούς κατατάσσεται η Ελλάδα, σύμφωνα με τους Βρετανούς επαγγελματίες του τουρισμού.

Με ποσοστό προτίμησης 14%, η Ελλάδα καταλαμβάνει την πέμπτη θέση. Πρώτη στην κατηγορία είναι η Ισπανία με ποσοστό 33%, δεύτερη η Γαλλία με 19%, στην τρίτη θέση οι ΗΠΑ με 17% και στην τέταρτη η Ιταλία με 16%.

Οι τάσεις για το 2021

Η έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε σε επαγγελματίες του τουρισμού, εντόπισε δύο μεγάλες τάσεις που θα επικρατήσουν στα ταξίδια την ερχόμενη χρονιά: την επιστροφή σε αγαπημένους οικογενειακούς προορισμούς και τα ταξίδια σε προορισμούς που αποτελούν όνειρο ζωής.

Μόλις το 32% δήλωσε ότι πιθανόν να επισκεφθεί χώρα στην οποία δεν έχει ταξιδέψει στο παρελθόν έναντι αντίστοιχου ποσοστού 45% που δήλωσε το ίδιο πέρυσι.

Τα μέλη της ΑΒΤΑ καταγράφουν στροφή των προτιμήσεων των ταξιδιωτών για καλοκαιρινές διακοπές σε «δοκιμασμένους» προορισμούς, όπως η Τουρκία, οι Βαλεαρίδες, τα Κανάρια, η Ελλάδα και το Αλγάρβε, καθώς και η Φλόριντα.

Άλλοι σχεδιάζουν ταξίδια ζωής σε προορισμούς όπως το Κιλιμάντζαρο, το Μάτσου Πίτσου και το Βόρειο Σέλας.

Το 62% των ταξιδιωτών ηλικίας 18-24 σκοπεύουν να δαπανήσουν το ίδιο ή και περισσότερο για τις διακοπές τους το 2021, με έναν στους 5 να δηλώνει ότι θα πρόκειται για ταξίδι ζωής.

Παρατηρείται επίσης αύξηση του ποσοστού των ανθρώπων που θα κάνουν κράτηση διακοπών την ερχόμενη χρονιά, με το 62% να δηλώνουν ότι ελπίζουν να κάνουν κράτηση διακοπών στο εξωτερικό το ερχόμενο εξάμηνο έναντι 52% που δήλωσαν το ίδιο τον Αύγουστο του 2020. Αυτό σημαίνει ότι σταδιακά επανέρχεται η ταξιδιωτική εμπιστοσύνη.

Οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι αναμένεται να παίξουν σημαντικό ρόλο στην αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στα ταξίδια, καθώς οι ταξιδιώτες είναι 20% πιο πιθανό να χρησιμοποιήσουν κάποιον επαγγελματία του τουρισμού σε σύγκριση με την περίοδο προ πανδημίας, με δύο στους 5 να επικαλούνται ως λόγο την ασφάλεια του πακέτου διακοπών (41%) και τις ενημερωμένες συμβουλές των επαγγελματιών του τουρισμού (40%).

Στις κορυφαίες τάσεις που καταγράφει η «ΑΒΤΑ» στα ταξίδια για το 2021 είναι επίσης η αυξημένη προτίμηση για αποδράσεις στην ύπαιθρο, η κρουαζιέρα, η ασφάλεια που προσφέρουν τα ταξιδιωτικά πακέτα και οι ταξιδιωτικοί σύμβουλοι, η αποκατάσταση της αειφορίας.

Οι 10 κορυφαίοι προορισμοί για το 2021 είναι η Ισπανία, η Γαλλία, οι ΗΠΑ, η Ιταλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία (9%), η Γερμανία (8%), η Κροατία (5%), η Ολλανδία (4%) και η Αυστραλία (4%).

Η έρευνα της ABTA διεξήχθη τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου του 2020 από το The Nursery Research and Planning σε δείγμα 2.000 καταναλωτών.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει