Ενημέρωση με ένα κλικ

Αυστηροί έλεγχοι και εποπτεία για όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό

Αυστηρούς ελέγχους σε όσους επιστρέφουν από το εξωτερικό αλλά και οριζόντιο πρόγραμμα ελέγχων σε όλο τον κύκλο των εμβολίων προανήγγειλε μέσω του ραδιοφωνικού σταθμού “ΘΕΜΑ” 104,6 και της εκπομπής του Γιάννη Αντύπα ο επικεφαλής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Άγγελος Μπίνης.

«Ένα από τα βασικά θέματα της μεγάλης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη υπό τον συντονισμό του υπουργού Επικρατείας και τη συμμετοχή όλων των αρμοδίων υπουργών, το φαινόμενο που κάποιοι πήγαν για διακοπές σε συγκεκριμένα μέρη, δόθηκε σαφής εντολή ότι στην επιστροφή να γίνουν αυστηροί έλεγχοι.

Δεν ήταν πλέον δειγματοληπτική αλλά ανήκουν στο 50%, ένας στους δύο ή στο 100% και να τηρηθούν πολύ αυστηρά τα μέτρα καραντίνας, με ιχνηλάτηση και εποπτεία από τις αστυνομικές αρχές.

Δόθηκε αυστηρή εντολή χωρίς κανένα ταξικό ή κοινωνικό πρόσημο ή οποιαδήποτε άλλη πολιτική στόχευση», δήλωσε ο Άγγελος Μπίνης, διευκρινίζοντας ότι «η καραντίνα θα είναι αυτό που προβλέπεται στην περίπτωση που δεν έχουν αρνητικό μοριακό τεστ ή αν βρεθούν θετικοί στο τεστ που θα κάνουν οι ελληνικές αρχές στην πύλη εισόδου της χώρας. Δεν υπάρχει καμία εξαίρεση, καμία διαφορετική αντιμετώπιση».

Όσον αφορά στον εμβολιασμό, ο κ. Μπίνης επισήμανε ότι «πήραμε εντολή από την κεντρική πολιτική ηγεσία να οργανώσουμε, να σχεδιάσουμε και να υλοποιήσουμε από την επόμενη εβδομάδα οριζόντιο πρόγραμμα ελέγχων σε όλο τον κύκλο προμήθειας, διανομής και χρήσης των εμβολίων.

Παίρνουμε τις λίστες όσων εμβολιάστηκαν ή είναι προς εμβολιασμό, τα κριτήρια της αρμόδιας επιτροπής και ξεκινάμε συστηματικούς ελέγχους για όσο χρειαστεί. Για να δώσουμε καθαρό μήνυμα ότι η λίστα θα γίνει απόλυτα σεβαστή και η σειρά προτεραιότητας.

Το κεντρικό αποτέλεσμα των ελέγχων είναι να μην πηγαίνει κανείς από το πλάι να κάνει το εμβόλιο, όπως επίσης δεν θα χαθούν, δεν θα τοποθετηθούν αλλού ή θα καταστραφούν εμβόλια. Θα γίνεται απόλυτη καταμέτρηση των εμβολίων.

Μέχρι και το τελευταίο φιαλίδιο παρακολουθείται. Θα κάνουμε συνεχείς, στοχευμένους ελέγχους. Έχουμε πλήρη πρόσβαση σε όλα τα δεδομένα και οι έλεγχοι θα είναι εντατικοί, σαρωτικοί, χωρίς να εξαιρείται κανείς».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει