Ενημέρωση με ένα κλικ

Την οικονομία θα την κινήσουμε υγιείς

Γράφει ο Γιάννης Ξιούφης*

Ζούμε στην εποχή που, δυστυχώς, σαν χώρα βρεθήκαμε αντιμέτωποι με πολύ μεγάλες προκλήσεις, οικονομικές, γεωπολιτικές, υγειονομικές. Παρόλα αυτά, κατορθώσαμε πολλά. Αδιαμφισβήτητα η χώρα μας ανταποκρίθηκε σε όλες τις δυσκολίες και η κυβέρνηση έδωσε την πρέπουσα βαρύτητα στην αντιμετώπιση του κάθε προβλήματος, χωρίς διακρίσεις. Απέδειξε ότι είναι μια κυβέρνηση «φτιαγμένη» για τα δύσκολα.

Η Ελλάδα είναι η χώρα που αντιμετώπισε την πανδημία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και αυτό είναι αναγνωρισμένο παγκοσμίως.  Παραμένει σε πολύ καλύτερη επιδημιολογική κατάσταση από πολλές άλλες χώρες. Και αυτό δεν είναι τυχαίο. Είναι αποτέλεσμα της κυβερνητικής στρατηγικής η οποία στόχευσε στο να παραμείνουμε μια χώρα ασφαλής για κατοίκους και επισκέπτες. Άνοιξε για να υποδεχθεί τους επισκέπτες της, πάντα με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας και της ανθρώπινης ζωής. Οι πολίτες εμπιστεύονται περισσότερο το κράτος. Εκτός των άλλων, ψηφιακές μεταρρυθμίσεις που διευκολύνουν τη ζωή των πολιτών και συζητούνταν επί χρόνια πραγματοποιήθηκαν σε λίγες εβδομάδες.

Σε μία περίοδο που επιβάλλεται να μας βρει ενωμένους, κάποιοι αρνούνται να αποδεχτούν την πραγματικότητα. Αρχικά ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι αδιαπραγμάτευτα η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό. Αυτό ταυτόχρονα αποτελεί και την απάντηση σε κάθε ερώτηση σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ναι, το να προστατευτεί η ανθρώπινη ζωή είναι πιο σημαντικό από την ανάπτυξη το 2020.

Το ζητούμενο είναι να υπάρχουν ζωντανοί για να κινήσουν την οικονομία, γιατί τα φέρετρα δεν μπορούν να το κάνουν. Για να έχει κάποιος να ταΐσει την οικογένεια του, προϋποθέτει το να έχει οικογένεια. Ο διχασμός και ο ισοπεδοτισμός δε θα διώξουν τον αόρατο εχθρό που ονομάζεται κορωνοϊός. Το να φωνάζει κανείς άκριτα και να προσπαθεί να διχάσει είναι κατακριτέο. Ακόμα περισσότερο θλιβερή είναι η χαρα κάποιων για την αύξηση των κρουσμάτων..

Η Ελλάδα έχει σήμερα μια εντελώς διαφορετική, αναβαθμισμένη εικόνα στον κόσμο. Το όνομα της χώρας δεν είναι πλέον συνώνυμο της κρίσης, αλλά χρησιμοποιείται ως παράδειγμα επιτυχούς διαχείρισης μιας τεράστιας πρόκλησης, όπως είναι η πανδημία. Και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Ας βάλουμε την ανθρώπινη ζωή ως προτεραιότητα, ας βοηθήσουμε στον κοινό αγώνα όλων των Ελλήνων και όλου του κόσμου κατά της πανδημίας και ας σταματήσει η αντιπολίτευση να διασύρεται με παιχνίδια πολιτικής σκοπιμότητας πάνω στις ανθρώπινες ζωές. Και όσοι προσπαθούν να διχάσουν τους Έλληνες στη δύσκολη αυτή στιγμή, καλύτερα ας μείνουν στο περιθώριο.

 

Ο Γιάννης Ξιούφης είναι Δικηγόρος και Αναπληρωτής Υπεύθυνος Πολιτικού Σχεδιασμού ΟΝΝΕΔ

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει