Ενημέρωση με ένα κλικ

Πυροπροστασία ίσον πρόληψη

Άρθρο του Ανδρέα Θεοδωρακόπουλου

Ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος είναι επικοινωνιολόγος και συγγραφέας

«Δεν χρειάζεται να βαδίσεις με πέλματα για να

Διαπιστώσεις αν η αλήθεια κόβει.

Πάντα θα τραυματίζει και θα ζητά Α΄ βοήθειες

Εκείνοι που κρατούν πεισματικά κλειστά 

Είναι ήδη νεκροί.»

Γιώργος Καββαδίας «Σαν σε πακέτο από τσιγάρα»

Σε ογδόντα τέσσερις ημέρες ξεκινά η αντιπυρική περίοδος. Συγκεκριμένα την 1η Μαίου. Αυτό σημαίνει ότι απαγορεύεται το άναμμα φωτιάς, εντατικοποιούνται οι έλεγχοι, τίθενται σε εφαρμογή σχέδιασμοί πρόληψης. Οι μνήμες είναι νωπές ακόμη από τις μεγάλες πυρκαϊές. Ένας και ο τελευταίος πια πνεύμονας πρασίνου στην Αττική είναι το όρος της Πάρνηθας. Η Πάρνηθα είναι πιο γνωστή για το Καζίνο της παρά για το οικοσυστήμα, τον Εθνικό Δρυμό και τα οφέλη τα οποία προσφέρει. Η Πάρνηθα λοιπόν φέτος έχει μεγάλες πιθανότητες να καεί. Δεν θα καεί από πράκτορες των ξένων δυνάμεων, αλλά από αδιάφορους πολίτες οι οποίοι θα κάψουν ξερόχορτα κατακαλόκαιρο, επειδή δεν είναι ενήμεροι, είναι αδιάφοροι ή αμελείς.

Δεν θα καεί από τα μεγάλα συμφέροντα, αλλά από την μικροπολιτική και την αδιαφορία των ιθυνόντων. Δεν θα καεί από τους οικοπεδοφάγους, ποιος θέλει άλλωστε να «φάει» οικόπεδο μετά την εφαρμογή του ΕΝΦΙΑ, αλλά από την πολυδαίδαλη οργάνωση της κρατικής μηχανής.

Δεν θα καεί από εμπρηστή, αλλά διότι λόγω της άναρχης στάθμευσης στο δρόμο στα Βασιλικά κτήματα δεν θα μπορέσουν τα πυροσβεστικά οχήματα να φτάσουν εγκαίρως στο συμβάν. Δεν θα καεί από κάποιον πυρομανή αλλά γιατί τα αεροπλάνα δεν θα έχουν πτητική ικανότητα, λόγω έλλειψης ανταλλακτικών, τα υδροστόμια (κρουνοί) δεν θα λειτουργούν λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έλλειψης γεννητριών. Δεν θα καεί λόγω συντονισμένων κινήσεων των ξένων πατερναλιστικών και ιμπεριαλιστικών δυνάμεων αλλά λόγω του πανικού των κατοίκων οι οποίοι θα τρέχουν πανικόβλητοι προς πάσα κατεύθυνση.

Οι περισσότεροι δεν έχουν συμμετάσχει σε καμία ενημέρωση και η άγνοια τους οδηγεί σε πανικό. Δεν θα καεί από τα διεθνή εβραιομασωνικά κέντρα αλλά γιατί μια μελέτη για τον καθαρισμό του πρασίνου πηγαινοέρχεται σε αρμόδια γραφεία των οποίων οι «κάτοικοι» δηλώνουν αναρμόδιοι. Δεν θα καεί λόγω του ότι οι ξένοι ζηλευουν τον περιούσιο λαό, τους Έλληνες, αλλά διότι οι εργολάβοι στους οποίου ανέθεσε η ΔΕΔΔΗΕ, τον καθαρισμό κάτω από τους αγωγούς ρεύματος δεν το έκαναν καλά και άφησαν και τα ξερά ακριβώς από κάτω.

Ογδόντα τέσσερις ημέρες απέμειναν για να ανοίξει το Μάτι μας και κυρίως το μυαλό μας και να προχωρήσουμε προς τη λύση, σε κάθε άλλη περίπτωση οι «ευθύνες θα αποδωθούν, διότι ως γνωστόν, έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη». 

Γράφει ο Ανδρέας Θεοδωρακόπουλος, επικοινωνιολόγος-συγγραφέας

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει