Ενημέρωση με ένα κλικ

Μην υποτιμάτε τον αδίστακτο Κασσελάκη

Άρθρο του Ηλία Ψυχογιού

Με μεγάλη προσοχή άκουσα την πρωτολογία και τη δευτερολογία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος και πρέπει να ομολογήσω ότι έμεινα εντυπωσιασμένος.

Όχι, από την ευφράδεια του προέδρου. Όχι γιατί δεν μιλάει καλά τα ελληνικά (βελτιώνεται συνεχώς),αλλά γιατί είναι εμφανές ότι ο άνθρωπος δυσκολεύεται να συγκρατήσει τα νεύρα του όταν απευθύνεται στα στελέχη του. Τον βλέπεις, δεν κρατιέται, σφίγγει τα χείλια, γουρλώνει τα μάτια με θυμό και νιώθεις ότι είναι έτοιμος να κατασπαράξει όποιον του αντιμιλήσει.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα χαρακτήρα, ανατροφής ή από τα χρόνια που πέρασε εργαζόμενος στην πιο απαιτητική επενδυτική τράπεζα του κόσμου. Αυτό που σίγουρα γνωρίζω είναι ότι όσοι πίστευαν ότι είναι το «χαζοαμερικανάκι» που θα μπορούσαν να το κάνουν ό,τι θέλουν, ξυπνούν κάθε πρωί και δεν ξέρουν αν θα κλείσουν τη μέρα με τον πολιτικό ρόλο που είχαν στην εκκίνησή της.

Ας μην κοροϊδευόμαστε.

«Κακό χωριό τα λίγα σπίτια» λέει η παροιμία και τα 14,92 «σπίτια» που έμειναν στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές δείχνουν πως όποιος φύγει από το «μαντρί» αυτή τη στιγμή, σε μία εβδομάδα δεν θα τον ξέρει ούτε ο περιπτεράς της γειτονιάς του. Έκλεισε και το καθημερινό φύλλο της ΑΥΓΗΣ και δεν θα μπορεί να εκφράσει ο διωγμένος τον πόνο του! Είναι και τα χρήματα της επιχορήγησης λίγα (δεν είναι) και δεν μπορεί πλέον ο κάθε άεργος να διοριστεί ως «επαγγελματικό στέλεχος». Αν υπολογίσει μάλιστα κάποιος ότι ο Στέφανος Κασσελάκης είναι πλέον κάτοχος και των όποιων ένοχων μυστικών του κόμματος, αντιλαμβανόμαστε όλοι γιατί έχει πέσει βαθιά σιωπή στο στρατόπεδο των αντιφρονούντων…Κι ας βγαίνουν κάτι λίγοι και εκφωνούν «δεκάρικους».

Γιατί η σιωπή είναι βαθιά. Τόσο που φτάνει στην ψυχή… «Ψυχή βαθιά» και σιωπή σύντροφοι…

Αν άλλος είχε τολμήσει να υπονοήσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε «μαύρο ταμείο», όπως έκανε ο σύντροφος πρόεδρος, σύσσωμη η Αριστερά θα τον είχε ξεσκίσει. Ο Στέφανος το είπε φόρα παρτίδα και όλοι οι μπαρουτοκαπνισμένοι από τους «αγώνες της αριστεράς» σύντροφοι έκαναν «μουρμού», καταπώς λέει και ο αψύς κρητικός… Γιατί άραγε;

Στην κεντρική επιτροπή τούς είπε ότι θα τους «ταράξει στη συλλογικότητα» μέχρι το συνέδριο (στο οποίο θα αλλάξει όλη τη δομή του ΣΥΡΙΖΑ), με το ίδιο ύφος που o Ντενζέλ Ουάσιγκτον στο “Equalizer 2” λέει στους πρώην συντρόφους του: «Θα σας σκοτώσω έναν προς έναν και η μόνη μου στεναχώρια είναι ότι θα μπορέσω να το κάνω μόνο μία φορά».

Μην έχετε καμία αμφιβολία.

Μέχρι τον Οκτώβριο ο Κασσελάκης θα έχει, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο, εξαφανίσει από την πολιτική σκηνή του ΣΥΡΙΖΑ κάθε ενοχλητικό για αυτόν «παράσιτο». Μην σας ξενίζει η λέξη, έτσι ακριβώς βλέπει όσους θεωρεί εχθρούς του. Ίσως μάλιστα έτσι να βλέπει και ορισμένους από τους όψιμους φίλους του!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι από την 1η Νοεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι ένα άλλο κόμμα.

–          Οι φίλοι του προέδρου θα έχουν ρόλο. Ελεγχόμενο πλήρως από τον ίδιο και την ομάδα του, αλλά ρόλο.

–          Οι εχθροί του προέδρου είτε θα συμβιβαστούν είτε θα πάνε σπίτι τους. Κανείς δεν θα αντιδράσει, γιατί ο πρόεδρος μπορεί να αρχίσει να «κελαηδάει» τα «κρυμμένα μυστικά και ντοκουμέντα» του παρελθόντος του κόμματος.

–          Οι αξιοπρεπείς ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, αν υπάρχουν, θα πάνε στο ΠΑΣΟΚ ή σπίτι τους και τα μη ελεγχόμενα τρολ του twitterθα πρέπει να βρουν άλλη δουλειά…

Τότε, και με το πεδίο ξεκαθαρισμένο, θα έχουμε μπροστά μας τον πραγματικό πολιτικό Κασσελάκη. Και αυτόν τον πολιτικό τόσο η ΝΔ όσο και τα υπόλοιπα κόμματα θα πρέπει να τον φοβούνται και όχι να τον υποτιμούν.

Γιατί;

Γιατί οι παλαιότεροι πολιτικοί, μέσα στη βρωμιά και την ανηθικότητα στην οποία πλέει η πολιτική, κρατούσαν κάποια στεγανά και όρια στον τρόπο και τα επιχειρήματα με τα οποία επιτίθονταν στους αντιπάλους τους.

Ο Στέφανος δεν διακατέχεται από τέτοιους συναισθηματισμούς…

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει