Ενημέρωση με ένα κλικ

Η ΝΔ ”ρετουσάρει” την ευρω-ομάδα της!

Ανάλυση και Πληροφορίες,  Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος/Ραδιοφ. Παραγωγός 

Ολικό λίφτινγκ και αρκετά ανοίγματα θα έχουμε στο ”γαλάζιο ευρω-ψηφοδέλτιο” στις επόμενες ευρωεκλογές του 05/2024 θέλουν βάσιμες πληροφορίες από Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Βρυξέλες. Και αυτό γιατί βλέπουμε πολλούς σε πορεία αναχωρητισμού και επιστροφής στα εθνικά πράγματα. Είτε το θελουν, είτε οχι!

Η κα. Μαρία Σπυράκη, για παράδειγμα, έχει ήδη (ξανα)ανοίξει γραφείο στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης*, ενώ ακούγεται πολύ έντονα ότι ο Μανώλης Κεφαλογιάννης επιστρέφει στην εκλογική του βάση (!) στο Ηράκλειο της Κρήτης. Αν συνυπολογίσει κανείς ότι ο Γιώργος Κύρτσος δεν θα ξαναδεί ψηφοδέλτιο ούτε… με το κυάλι, εκτός και αν προλάβει τη ΝΔ και αποσυρθεί μόνος του και πάει προς άλλη λύση (δηλ. την Ελληνική Λύση), ανοίγουν τουλάχιστον τρεις θέσεις αν όχι 4. Οι κυρίες/κύριοι:

 

Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Ελίζα Βόζενμπεργκ και Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχουν ατζέντα διαρκείας και πολύ δουλειά στις Βρυξέλλες και το Στρασβούργο, ενώ ο πρ. ανεξάρτητος-και πάλι ΝΔ, Θεόδωρος Ζαγοράκης δεν καίγεται να είναι ξανά υποψήφιος (γενικά).

Με άλλα λόγια, έχει ”πολύ ζουμάκι” η υπόθεση για τυχόν ενδιαφερόμενους ανά την επικράτεια… Φυσικά πάντα υπάρχει και η πιθανότητα η ΝΔ να μην πάρει 8 έδρες, μα 9! Μην το έχετε για αδύναμο σενάριο αυτό (39%-41%), γιατί η πόλωση στις 4, είτε 5, κάλπες του 23-24 θα είναι μεγάλη. Ίσως η ευρω-κάλπη να δώσει κάτι παραπάνω στην ΝΔ, σε σχέση με το 19, καθώς και 3η ή και 4η έδρα στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ (14%-16%)**, η κάθοδος και η επικράτηση της κα. Εύα Καιλή πρέπει να θεωρείται δεδομένη από τώρα. Μεγάλος χαμένος φαίνεται να είναι ο κος Αλέξης Τσίπρας… Σημαντικό επίσης το να μάθουμε πως θα γίνουν οι ερχόμενες ευρωεκλογές, με προεδρική-κομματική λίστα ή με λαϊκή εθνική σταυροδοσία; Νεότερα την Άνοιξη του 2022, και αν… Πάντως πολύ ”καλός πάγκος” υπάρχει, σε μεγάλη γκάμα, σε κάθε ηλικία, καταγωγή, ακαδημαϊκό, κοινωνικό και εργασιακό επίπεδο, χρώμα, φύλο, θρήσκευμα κλπ…

*ΥΓ1: Θα στριμωχτούν αρκετά ορισμένες και ορισμένοι ”ανερχόμενοι” -κοντά 30 ετών- με την στρατηγικά ορθή επιλογή της κα. Μαρία Σπυράκη. Το ήθελε και το 19, οριακά δεν το ”κατάφερε”… αλλά τώρα φαίνεται να είναι η κατάλληλη στιγμή για εκείνη!

**ΥΓ2: Έδρα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβουλευτικό Όργανο για κάθε Κόμμα = 3,5%-4% περίπου!

Ανάλυση και Πληροφορίες,

Μαρκόπουλος Χ. Θωμάς, Επικοινωνιολόγος/Ραδιοφ. Παραγωγός

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει