Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπορεί το Κίνημα Αλλαγής να γίνει Αξιωματική Αντιπολίτευση;

Γράφει ο Μπάμπης Καραγεωργίου - Αρθρογράφος

Τον τελευταίο καιρό σε αρκετές δημοσκοπήσεις παρατηρείτε ότι το Κίνημα Αλλαγής έχει μια σταθερά ανοδική τάση,με τα ποσοστά του να προσεγγίζουν και ορισμένες φορές να ξεπερνούν το όριο του 10%. Πως είναι δυνατόν θα αναρωτηθεί κάποιος ένα κόμμα χωρίς αρχηγό να αναπτύσσει μια τέτοια δυναμική.

Είναι μια πρόσκαιρη αλλαγή λόγω της προβολής που λαμβάνει η προεδρική εκλογή στο κόμμα ή η αρχή για μια ολική επαναφορά του Κινήματος στον ιστορικό του ρόλο.

Απο την μια η Νέα Δημοκρατία η οποία μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια στην εξουσία βλέπει τα ποσοστά της στις μετρήσεις να φθίνουν σταδιακά και από την άλλη ο ΣΥΡΙΖΑ να αδυνατεί να κεφαλοποιήσει αυτή την φορά.Μήπως αυτό είναι ένα μεγάλο χτύπημα όχι στον δικομματισμό που φανέρα πλέον δεν υφίσταται, αλλά στον διπολισμό.

Σταδιακά πλέον θα οδηγηθούμε – αν ο νέος πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ αξιοποιήσει σωστά αυτό το πολιτικό κεφάλαιο που διαμορφώνεται – σε ένα πολιτικό σκηνικό ανάλογο με των πρώτων εκλογών του 2012 με ένα τρίτο πόλο να μπαίνει δυναμικά στο προσκήνιο με σημαντικές αξιώσεις.

Αν είναι δυνατόν να υπάρξει αντιστροφή ρόλων μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ θα το κρίνει ο κόσμος στην κάλπη.Το σίγουρο είναι ότι οι προδιαγραφές πλέον είναι υπαρκτές.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει