Ενημέρωση με ένα κλικ

Προσοχή στους “κρυφοχουντοπαντελήδες”

Γράφει ο Σωτήρης Παπαδόπουλος - Μέλος Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

Όλοι όσοι έχουμε μιλήσει πολιτικά είτε με φίλους μας, είτε με γνωστούς μας, πάντα θα φοβόμαστε μη πέσουμε πάνω σε κανέναν «κρυφό». Δεν είναι τόσο εύκολο να τους καταλάβει κανείς αφού δεν έχουν καμία φανερή ταμπέλα πάνω στο πρόσωπο που να γράφει «Χουντικός». Οπότε, δυστυχώς αν μιλάς για πολιτικά είτε σε μια παρέα γνωστών, είτε είναι στα social media υπάρχει μια πιθανότητα να βρεθεί και ένας που είναι κρυφό-χουντικός και να εκδηλωθεί ελεύθερα για το τι είναι εκείνη τη στιγμή.

 

Συνήθως, είναι αυτός όπου θα ξεκινήσει με την εξής φράση «Εγώ παιδιά να ξεκαθαρίσω, ότι δεν είμαι δεξιός, δεν είμαι αριστερός αλλά Έλληνας». Ενώ για πάρα πολλούς, αυτή είναι μια συνηθισμένη φράση, για εμένα πλέον χτυπάει το πρώτο καμπανάκι του κινδύνου γιατί πλέον φοβάμαι το τι θα ακολουθήσει. Είναι σπάνιες οι φορές που θα στο πούνε αυτό πλέον και θα πέσεις σε πραγματικό πατριώτη, συνήθως θα σου κράξει όλους τους Πρωθυπουργούς από την αρχή της μεταπολίτευσης έως και σήμερα για να φτάσει τελικά να αποθεώνει την «Χρυσή εφταετία». Είναι αυτοί που συνήθως στο «μπλα μπλα» τους για τη χούντα θα προσθέσουν ένα αλλά και θα αρχίσουν ξαφνικά να λένε όλα της τα παραμύθια.

 

Με αυτούς τους τρόπους προσπαθούν να περάσουν κρυφά το μήνυμα τους γιατί θεωρούν ότι μόνο αυτοί κατέχουν την «όλη αλήθεια». Δυστυχώς για αυτούς και ευτυχώς για όλους εμάς η αλήθεια δεν είναι με το μέρος τους. Στη χούντα υπήρχαν σκάνδαλα και δεν υπήρχε αυτό το αποκαλούμενο οικονομικό θαύμα, όπως δεν υπήρχε και η ελευθερία της έκφρασης αφού χιλιάδες τραγούδια, θεατρικά και κινηματογραφικά έργα λογοκρίθηκαν υπό την εποχή του καθεστώτος. Όλοι αυτοί ποντάρουν στην άγνοια και στην ημιμάθεια του κόσμου για να πάρουν και άλλους ανθρώπους με το μέρος τους.

 

Το έργο τους πλέον έχει δυσκολέψει πολύ, όχι μόνο ζούμε στην εποχή της 4ης βιομηχανικής επανάστασης δηλαδή στην εποχή του διαδικτύου αλλά πλέον με ένα – δυο κλικ όλα τα επίσημα δεδομένα είναι μπροστά στα μάτια μας. Αυτό όμως από μόνο του δεν αρκεί, πρέπει να τα ψάχνουμε μόνοι μας και εμείς.

Πρέπει όλοι αυτοί οι κρυφοχουντοπαντελίδες να μην έχουν σε λίγα χρόνια ούτε ένα αντίκρισμα στην Ελληνική Κοινωνία. Ο αγώνας θα είναι σκληρός αλλά στο τέλος με τη σωστή δουλειά στο τέλος θα είναι νικηφόρος.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει