Ενημέρωση με ένα κλικ

“17 Νοέμβρη” – Ημέρα μνήμης των αγώνων για την πτώση της Χούντας

Γράφει ο Άγγελος Τζιτζιρας Μέλος της Γραμματείας του τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής και πρόεδρος των πρωτοετών φοιτητών της Εισαγωγικής Κατεύθυνσης Μουσουλμανικών Σπουδών στο ΑΠΘ

Η 17 Νοέμβρη θα μας θυμίζει πάντα τους αγώνες των φοιτητών και πως αυτοί κατάφεραν να ξεκινήσουν την μεγάλη αλλαγή, όταν άλλοι ήταν οι “νοικοκυραίοι” και δεν τους ενδιέφερε τι γινόταν γύρο τους, οι φοιτητές κατάφεραν και ξεκίνησαν την πτώση του δικτατορικού καθεστώς της χούντας.

Η 17 Νοέμβρη μας θυμίζει ότι μόνο όταν οι νέοι ενδιαφερόμαστε πραγματικά για τα κοινά και το μέλλον μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Όταν έχουμε πανεπιστήμια τα οποία έχουν προβλήματα, καθηγητές που φέρονται να εμπλέκονται σε σεξουαλικά σκάνδαλα με φοιτητές/φοιτήτριες, όταν έχεις ένα άδικο σύστημα για να μπεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και όταν έχεις φοιτητές που διεκδικούν θέσεις ευθύνης χωρίς να εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους όταν αυτοί εκλέγονται τότε κρίνεται αναγκαία όσο ποτέ η συμμετοχή των νέων στη πολιτική.

Στη πολιτική όχι μόνο τη φοιτητική αλλά γενικά στη πολιτική της χώρας καθώς μας επηρεάζει πολύ. από την εκπαίδευση  έως την εργασία μετά που πάρουμε το πτυχίο μας αλλά και τι μισθός θα είναι αυτό που θα περνούμε και αν θα δουλεύουμε αξιοπρεπή ωράρια εργασίας ή αν θα δουλεύουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ.

Μα για να αλλάξουν όλα θέλει δουλειά πολλή, θέλει στις σχολές μας να παλεύουμε για προοδευτικούς φοιτητικούς συλλόγους και ένα προοδευτικό αύριο.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει