Ενημέρωση με ένα κλικ

Πυρά δημάρχων κατά Χαρδαλιά: «Η Χαλκιδική «ενοχοποιείται» συλλογικά»

Επιστολή εκπροσώπων φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκιδικής

Μέσω επιστολής εκπρόσωποι φορέων της Περιφερειακής Ενότητας Χαλκδικής, ζητούν την άμεση πραγματοποίηση σύσκεψης παρουσία του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και επιστημόνων του ΕΟΔΥ, με σκοπό την ανάλυση όλων των επιδημιολογικών και άλλων δεδομένων τα οποία οδήγησαν στην επιβολή και παράταση αυστηρών μέτρων περιορισμού της πανδημίας του κορονοϊού.

«Η αιτιολόγηση και ενημέρωση τοπικών αρχών και κοινωνιών για την επιβολή των εν λόγω μέτρων και -ακόμα περισσότερο- για τα επιδημιολογικά δεδομένα που οδήγησαν στην προ ημερών ανακοίνωσή της παράτασής τους, είναι αντιστρόφως ανάλογη της χαριστικής βολής που δόθηκε στην τουριστική οικονομία ενός ολόκληρου νομού, ακριβώς τη στιγμή που το τουριστικό προϊόν και το επιχειρείν της Χαλκιδικής έδιναν έναν αγώνα επιβίωσης» αναφέρεται στην επιστολή.

Οι δήμαρχοι και φορείς αναφέρουν εντός της επιστολής ότι αυτές τις μέρες επικρατεί αίσθημα αδικίας απ` άκρο εις άκρο του νομού απαριθμώντας σημεία που συνηγορούν σ’ αυτό:

1ον) Το μόνο σημαντικό επισήμως εντοπισμένο «επίκεντρο» τοπικής έξαρσης κρουσμάτων υπήρξε επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας τροφίμων, που όμως, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης, συνέβαλε τα μέγιστα στην έγκαιρη αποτροπή της περαιτέρω διασποράς, σε συνεργασία με το αρμόδιο προσωπικό του ΕΟΔΥ και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

2ον) Η Χαλκιδική «ενοχοποιείται» συλλογικά και κατά τρόπο ισοπεδωτικό για κρούσματα της Θεσσαλονίκης, με κύρια αφορμή …τη διάχυση πληροφοριών περί «υπερμετάδοσης» μέσω συναυλίας, για την οποία όμως ουδείς κλήθηκε να λογοδοτήσει, καμία κύρωση δεν έγινε γνωστή, καμία λεπτομέρεια δεν ανακοινώθηκε επισήμως, σε αντίθεση με όσα έλαβαν χώρα σε άλλες περιοχές και σε άλλες περιπτώσεις τέτοιων φαινομένων.

3) Τα μέτρα επιβλήθηκαν οριζοντίως σε όλον τον νομό, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν ολόκληροι δήμοι, χωρίς αξιοσημείωτο πρόβλημα τοπικής έξαρσης, ή καταγεγραμμένες συμπεριφορές αγνόησης των μέτρων προστασίας που ισχύουν σε όλη την Ελλάδα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More