Ενημέρωση με ένα κλικ

Χρηματοδότηση σε 3 δήμους του Ρεθύμνου ύψους 450.000€ για την αντιμετώπιση καταστροφών

Το ύψος της χρηματοδότησης ανέρχεται σε 150,000 ευρώ για κάθε δήμο

Στην έγκριση χρηματοδοτήσεων προς τους δήμους Αμαρίου, Ανωγείων και Αγίου Βασιλείου του νομού Ρεθύμνου, προχώρησε το υπουργείο Εσωτερικών.

Με το ύψος της χρηματοδότης να ανέρχεται στα 150.000 ευρώ για κάθε δήμο ξεχωριστά, σκοπός της χρηματοδότησης αποτελεί η αντιμετώπιση μέρους των εκτεταμένων ζημιών και καταστροφών του δημοτικού και αγροτικού δικτύου, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις τον Φεβρουάριο του 2019.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου, Γιάννης Κεφαλογιάννης, δήλωσε ότι η έγκριση των χρηματοδοτήσεων ύψους 150.000 ευρώ προς τους δήμους Αμαρίου, Ανωγείων και Αγ. Βασιλείου:

«…έρχεται να ικανοποιήσει αιτήματα που αφορούν την αντιμετώπιση καταστροφών που υπέστη το δημοτικό και αγροτικό δίκτυο σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα του Ρεθύμνου από τις θεομηνίες που έπληξαν την περιοχή τον Φεβρουάριο του 2019»

«Συνεχίζουμε να βρισκόμαστε κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση συμβάλλοντας με σχέδιο στην υλοποίηση μικρών και μεγάλων έργων που έχουν ως αποτέλεσμα την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας».

Ως προς την έγκριση, ο δήμαρχος Αγίου Βασιλείου δήλωσε:

«Ο δήμος Αγίου Βασιλείου διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο αγροτικών δρόμων, που εκτείνεται από τα όρια με τον νομό Χανίων έως τον νομό Ηρακλείου, δηλαδή ολόκληρο το νότιο Ρέθυμνο, και η συντήρησή του απαιτεί ολοκληρωμένες παρεμβάσεις με γενναίες χρηματοδοτήσεις».

«Σε αυτό το πλαίσιο ήταν και το αίτημα προς τον υπουργό κ. Θεοδωρικάκο, τον οποίο και ευχαριστώ θερμά για την άμεση ανταπόκρισή του στο αίτημά μας, όπως επίσης και τον υφυπουργό Μεταφορών και βουλευτή Ρεθύμνου Γιάννη Κεφαλογιάννη για την συμβολή του».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει