Ενημέρωση με ένα κλικ

Δήμος Αθηναίων: Άνοιξε ο ξενώνας για άστεγους τοξικοεξαρτημένους

Άνοιξε από σήμερα τις πόρτες του στην Αθήνα ο Ξενώνας Μεταβατικής Φιλοξενίας προκειμένου να υποδεχθεί άστεγους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών.

Ο ξενώνας λειτουργεί σε συνεργασία με τον Οργανισμό Κατά των Ναρκωτικών (ΟΚΑΝΑ) και το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ).

Ο ξενώνας θα παρέχει υπηρεσίες στέγασης, ατομικής φροντίδας και υγιεινής, νοσηλευτικής φροντίδας, συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής στήριξης, ένταξης, κατά προτεραιότητα σε Θεραπευτικά Προγράμματα Απεξάρτησης και διασύνδεσης με υπηρεσίες υγείας, νομικής συνδρομής, πρόνοιας, κοινωνικής και εργασιακής επανένταξης.

Στο χώρο αυτό θα μπορούν να φιλοξενηθούν 70 άτομα (με δυνατότητα υποδοχής έως 140 ατόμων) και για διάστημα μέχρι 6 μήνες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων, οι υπηρεσίες θα παρέχονται από εξειδικευμένο προσωπικό των δύο Οργανισμών (ΟΚΑΝΑ-ΚΕΘΕΑ), σε 24ωρη βάση, με πλήρη σεβασμό στα δικαιώματα των φιλοξενούμενων και ακολουθώντας επιστημονικά τεκμηριωμένες και αποδεκτές μεθόδους παροχής των υπηρεσιών αυτών. Ειδική μέριμνα θα υπάρχει και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων και όλων των συναρμόδιων φορέων για την αυστηρή τήρηση των κανόνων υγιεινής, καθαριότητας, φωτισμού και ασφάλειας σε όλη την περιοχή που στεγάζεται ο ξενώνας.

Τους χώρους του Ξενώνα επισκέφθηκαν το πρωί ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, ο πρόεδρος του ΟΚΑΝΑ Αθανάσιος Θεοχάρης και ο πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Χρήστος Λιάπης.

Για πρώτη φορά, ένα σπίτι για τους άστεγους τοξικοεξαρτημένους.

Για πρώτη φορά, ένα σπίτι για τους άστεγους τοξικοεξαρτημένους. Στέγη, ιατρική και επιστημονική φροντίδα. Το καταφέραμε μέσα στην κρίση γιατί το κάναμε μαζί.ΚΥΑΔΑ – Κέντρο Υποδοχής Αστέγων Δήμου ΑθηναίωνΟργανισμός Κατά των Ναρκωτικών – ΟΚΑΝΑΕίμαστε όλοι ΚΕΘΕΑMKO ApostoliΔίκτυο Ομότιμων Χρηστών .Ψυχοδ/κων ΟυσιώνPraksisMédecins du Monde Greece – Γιατροί του ΚόσμουΣύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος "Προμηθέας" -HLPA "Prometheus"Θετική Φωνή (Positive Voice)Steps

Publiée par Κώστας Μπακογιάννης – Kostas Bakoyannis sur Mercredi 22 avril 2020

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αθηναίων ευχαρίστησε τους δυο φορείς για τη συμβολή τους και τόνισε ότι στόχος δεν είναι «να προσφέρουμε ένα σπίτι που απλά θα μένουν. Θέλουμε να τους δώσουμε την προστασία, την ιατρική περίθαλψη, τη φροντίδα και τις αξιοπρεπείς συνθήκες ζωής που χρειάζονται».

Σημαντική στην πρωτοβουλία αυτή είναι επίσης η αρωγή της «Αποστολής» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών , του «Δικτύου Ομότιμων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών», της «PRAKSIS», των «Γιατρών του Κόσμου», του Συλλόγου Ασθενών Ήπατος «Προμηθέας», του Συλλόγου Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», και του Οργανισμού «STEPS», αναφέρει η ανακοίνωση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει