Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Αυστηρά μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας της Περιφέρειας Αττικής

Ο περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης, με αφορμή ανακοίνωση για τήρηση αυστηρών μέτρων υγιεινής από τους εργαζόμενους στην Περιφέρεια τονίζει ότι, «Η προστασία των εργαζομένων και του κύκλου επαφών τους, πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα, όχι μόνο για τους εργοδότες, αλλά και για την Πολιτεία που καλείται να διαχειριστεί μία άγνωστη επιδημία με ταχύτατη διασπορά».

«Ξεκινώντας από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας» υπογραμμίζει ο περιφερειάρχης, «ζητούμε την αυστηρή τήρηση των προληπτικών μέτρων για την αναχαίτιση της μετάδοσης μολύνσεων COVID-19».

Καθώς σε αυτή τη δύσκολη μάχη για την ασφάλεια της Δημόσιας Υγείας, «καλούμαστε να επιδείξουμε την καλύτερη δυνατή ετοιμότητα και την μέγιστη μέριμνα όλων μας ώστε να προστατέψουμε την υγεία των οικείων μας και όλων των συνανθρώπων μας».

Στο πλαίσιο αυτό, η Περιφέρεια δημοσίευσε οδηγίες για την αποφυγή διασποράς του COVID-19 στους χώρους εργασίας.

Ειδικότερα για την αποτροπή της νόσου, προτείνει:

-Να ενθαρρύνονται οι εργαζόμενοι που αρρωσταίνουν να μένουν σπίτι, έως την ημέρα που θα είναι απύρετοι και δεν θα εμφανίζουν βήχα ή και οποιαδήποτε άλλα συμπτώματα για τουλάχιστον 24 ώρες, χωρίς τη χρήση σχετικών φαρμάκων.

– Οι προϊστάμενοι των υπηρεσιών να επιδεικνύουν ευελιξία για να διευκολύνουν τους εργαζόμενους να παραμείνουν στο σπίτι αν εμφανίσουν συμπτώματα ή για να φροντίζουν κάποιο μέλος της οικογένειας που έχει αρρωστήσει.

-Σε ό,τι αφορά τους εργαζομένους που εμφανίζουν συμπτώματα (πχ βήχα, δύσπνοια) στον χώρο εργασίας,  πρέπει να διαχωρίζονται από τους υπόλοιπους, να ειδοποιείται ιατρός εργασίας και να στέλνονται στο σπίτι τους.

-Οι ίδιοι πρέπει να καλύπτουν την μύτη και το στόμα με χαρτομάντιλο (ή σκύβοντας στον αγκώνα τους).

-Οι προϊστάμενοι πρέπει να δώσουν έμφαση και στην προστασία των υπολοίπων από συμπτώματα με βήχα ή φτέρνισμα, καθώς και στην τήρηση υγιεινής των χεριών για όλους.

Επίσης οι οδηγίες προς τους προϊστάμενους αφορούν στην μέριμνα τους για την υποχρεωτική ανάρτηση των σχετικών αφισών και άνωθεν οδηγιών της Περιφέρειας σε εμφανή σημεία και στην είσοδο των υπηρεσιών.

-Να φροντίσουν ώστε να υπάρχουν χαρτομάντιλα, δοχεία απορριμμάτων, απολυμαντικό χεριών και αντισηπτικά σε εμφανή σημεία.

-Τέλος να πραγματοποιείται συστηματικός καθαρισμός όλων των κοινόχρηστων επιφανειών (γραφεία, ράμπες, ασανσέρ, κοινόχρηστοι διακόπτες ακόμη και πόμολα) όπως και των ατομικών (πληκτρολόγια, τηλέφωνα, γραφεία).

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει