Ενημέρωση με ένα κλικ

Δήμος Τρικκαίων: Μετρά την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα σχολεία

Πρώτος «σταθμός» το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων

Τις πρωτοβουλίες για ενημέρωση των πολιτών, και ειδικότερα των μαθητών/τριών, σε θέματα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας, συνεχίζει ο Δήμος Τρικκαίων.

Όπως πληροφορεί, από χθες Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου, το όχημα της Ελληνικής Επιτροπής Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) που έχει παραχωρηθεί δωρεάν στον Δήμο Τρικκαίων, ξεκίνησε το «ταξίδι» του.

Πρώτος «σταθμός», το 7ο Γυμνάσιο Τρικάλων, όπου το όχημα βρίσκεται στον προαύλιο χώρο του διδακτηρίου, έχοντας ήδη αρχίσει τις μετρήσεις, οι οποίες σύμφωνα με τον ειδικό συνεργάτη του Δ. Τρικκαίων, MSc Ηλεκτρολόγο Μηχανικό και υπ. διδάκτορα στο τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Χρυσόμαλλο, αφορούν στην Ηλεκτρομαγνητική Μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία.

Δηλαδή όπως διαβάζουμε στο dimosio.gr στην ακτινοβολία από κεραίες τηλεόρασης, ραδιοφώνου, κινητών, wifi (ασύρματο δίκτυο), μετεωρολογικούς δορυφόρους (γεωστατικοί), καθώς και από άλλες πηγές ακτινοβολίας.

Ο Δήμος Τρικκαίων, παράλληλα με ανακοίνωσή του, υπενθυμίζει τα συγκεκριμένα βήματα που έχει κάνει από το 2015 για τις μετρήσεις ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.

Διαβάστε περισσότερα στο: dimosio.gr

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει