Ενημέρωση με ένα κλικ

Δήμος Αθηναίων: Εγκρίθηκε το σχέδιο διαπλάτυνσης των πεζοδρομίων της Πανεπιστημίου

Σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Βασίλη Αξιώτη, στόχοι του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας του Δήμου (ΣΒΑΚ) είναι να καταστεί η Αθήνα μια πόλη σύγχρονη, πράσινη, ζωντανή.

 

Μια πρωτεύουσα πρότυπο, με λιγότερα οχήματα και περισσότερο χώρο για τους πεζούς και το ποδήλατο. Μια πόλη που θα αναδεικνύει την πολιτιστική κληρονομιά της και θα θέτει στο επίκεντρο της τον άνθρωπο και τις ανάγκες του εξασφαλίζοντας με «έξυπνες» – καινοτόμες τεχνολογίες την ισόρροπη οικονομική ανάπτυξη, τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της κ.α.

 

Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται υπερδιπλασιασμός των δένδρων με τη φύτευση ακόμη 87 πλάτανων, τοποθέτηση πλακών όδευσης τυφλών στα πεζοδρόμια, κατασκευή 16 φιλικών, «έξυπνων» διαβάσεων στους κάθετους άξονές της, ενίσχυση της βιώσιμης αστικής κινητικότητας με τη διαπλάτυνση των πεζοδρομίων της Πανεπιστημίου, ώστε να έχουν μικτή χρήση για πεζούς και ποδηλάτες κ.ά..

 

Το σχέδιο προβλέπει τρεις λωρίδες στην Πανεπιστημίου για τα ΙΧ και μία αποκλειστικά για τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

 

Η μελέτη έχει εγκριθεί απ’ όλες τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες ενώ την πρόταση καταψήφισαν οι παρατάξεις «Ανοιχτή Πόλη», «Αθήνα είσαι εσύ», «Λαϊκή Συσπείρωση», «Ανταρσία στις γειτονιές της Αθήνας» και «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει