Ενημέρωση με ένα κλικ

Μπακογιάννης για προσφυγικό: Υπάρχουν γειτονιές της Αθήνας που έχουν ξεπεράσει το όριο κορεσμού

H κατάσταση που έχει διαμορφωθεί σε περιοχές της Αθήνας με το προσφυγικό -μεταναστευτικό και «οι οποίες έχουν ξεπεράσει το σημείο κορεσμού», απασχόλησε, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, τη σημερινή συνάντηση που είχαν ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης.

Σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση, ο κ. Μπακογιάννης υπογράμμισε ότι «η Αθήνα έχει σηκώσει δυσανάλογα μεγάλο βάρος και έχει κάνει περισσότερα από οποιαδήποτε άλλη Ευρωπαϊκή πρωτεύουσα». Πρόσθεσε επίσης ότι «υπάρχουν γειτονιές που έχουν ξεπεράσει το όριο του κορεσμού με πολλαπλές συνέπειες για τη ζωή στην πόλη».

Ο δήμος Αθηναίων είπε, «διαθέτει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο και συμβάλλει έμπρακτα καθημερινά υπερβαίνοντας και κατά πολύ μάλιστα τις αρμοδιότητες του».

Ωστόσο, «η πολιτεία οφείλει από την πλευρά της να καταρτίσει τη δική της ειδική στρατηγική διαχείρισης του προσφυγικού-μεταναστευτικού στην πόλη της Αθήνας, όπου και καταλήγει ο μεγαλύτερος αριθμών των ανθρώπων που έχουν περάσει τα σύνορα.

Σε μια τέτοια προσπάθεια, που πλέον αποκτά τον χαρακτήρα του επείγοντος, θα μας βρει αρωγούς», υπογράμμισε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αθηναίων έχει υλοποιήσει σειρά δράσεων με στόχο την αντιμετώπιση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος. Είναι χαρακτηριστικό ότι έχει διαθέσει τον χώρο στον Ελαιώνα, όπου λειτουργεί η σημερινή δομή, ενώ από τις αρχές του 2020 έχει και την ευθύνη για την πλήρη λειτουργία της. Παράλληλα, πρόσφατα έλαβε απόφαση για τη διάθεση ακόμα μιας έκτασης στον Ελαιώνα, προκειμένου να δημιουργηθεί μια δομή που θα φιλοξενεί αναγνωρισμένους πρόσφυγες, ενώ έχει μεριμνήσει και για τους ανήλικους πρόσφυγες φιλοξενώντας τους προσωρινά στις κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει