Ενημέρωση με ένα κλικ

Το κίνημα των Covidiots

Η αλλόκοτη περίοδος που ζούμε εν μέσω της πανδημίας του κορωνοϊού, με τον πλανήτη καταρρακωμένο και περισσότερους από 800.000 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους, δεν  θα μπορούσε να μην γεννήσει ένα νέο κίνημα. Ο πόλεμος της μάσκας εξαπλώνεται και το κίνημα αναδύεται…

Γράφει ο Μάκης Μπλέτσας

Μιλάμε για το κίνημα των επικίνδυνων (για να μην χαρακτηρίσω την πνευματική κατάσταση των… ¨ακτιβιστών¨) αρνητών της μάσκας και εν γένει αρνητών του ιού. Στην προηγμένη Ευρώπη πάντως τους αποκαλούν COVIDIOTS, δηλαδή το κίνημα των κορωνο-ηλίθιων…

O όρος «covidiot» περιλαμβάνει όσους αρνούνται επιδεικτικά να λάβουν σοβαρά υπόψη τους κινδύνους από τον κορωνοϊό και αγνοούν τις συμβουλές σχετικά με τη δημόσια υγεία ή την ασφάλεια.

Στις αρχές του μήνα περίπου 20.000 Γερμανοί συγκεντρώθηκαν στο Βερολίνο για να διαδηλώσουν κατά των περιοριστικών μέτρων.

Στην Ισπανία οι COVIDIOTS προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα, καλώντας τους συμμετέχοντες στις διαδηλώσεις κατά της χρήσης μάσκας να υπογράψουν ένα μανιφέστο «κατά της ψευδούς πανδημίας».

Αλλά και στην πατρίδα μας είδαμε πρόσφατα ορισμένους γονείς να κυκλοφορούν ακόμα και υπεύθυνες δηλώσεις που θα ζητήσουν, λένε, να υπογράψουν οι εκπαιδευτικοί, ώστε να αναλαμβάνουν πλήρως την ποινική ευθύνη σε περίπτωση που προκληθεί λόγω της μάσκας σε κάποιον μαθητή οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας, όπως δύσπνοια, κνησμό, τάση προς έμετο, ζαλάδα, ρινική συμφόρηση, κεφαλαλγία, ημικρανία, απώλεια αίσθησης και ισορροπίας…

Φαντάζομαι πως γίνεται πλέον κατανοητό ότι κάποιος που πιστεύει ότι η πανδημία δεν υπάρχει ή υπάρχει στο πλαίσιο ενός… κακόβουλου σχεδίου της Νέας Τάξης Πραγμάτων με σκοπό (τι άλλο;) τον έλεγχο του παγκόσμιου πληθυσμού, δεν θα σταματήσει να πιστεύει τη μπαρούφα αυτή, όσα επιχειρήματα και όσες αποδείξεις κι αν του τρίψεις στα μούτρα!

Η πίστη του (όπως κάθε πίστη) καλύπτει ψυχολογικές ανάγκες που τον κάνουν είτε να αδιαφορεί για την πραγματικότητα είτε να θέλει να την ξεχάσει εντελώς.

Κι όσο οι ανόητοι αυτοί εξαπλώνονται σε κομμάτια του πληθυσμού τόσο περισσότερο αυξάνεται ο κίνδυνος να χαθούν αθώες ζωές.

Το πώς εξαπλώνονται αυτές οι ανοησίες το είδαμε και πριν λίγες μέρες με το περιβόητο πλέον γκρουπ στο facebook κατά της χρήσης μάσκας από τα παιδιά στα σχολεία που έφτασε μέσα σε μια – δυο μέρες 20.000 μέλη πριν κατέβει (ευτυχώς)!!

Όμως δεν είναι η αυθόρμητη αντίδραση των λιγότερο ώριμων συμπολιτών μας το πρόβλημα αλλά η πονηρή δράση ανθρώπων που θέλουν να τους εκμεταλλευτούν.

Είτε πρόκειται για μαζική υστερία ανόητων (που δεν το πιστεύω), είτε πρόκειται για ιδιοτελή κίνητρα (που δεν θέλω να το πιστεύω) το αποτέλεσμα είναι ίδιο: το κοινωνικό σαμποτάζ που επιχειρείται από τέτοιες συμπεριφορές είναι βγαλμένο από τις πιο σκοτεινές σελίδες του Κάφκα…

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει