Ενημέρωση με ένα κλικ

Ένταση στην Ηλιούπολη μεταξύ πιστών και διαδηλωτών

Αφορμή της εντάσεως, στάθηκε το κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης σε συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί της Κυριακής.

Ένταση επικράτησε σήμερα το πρωί, στην εκκλησία του Προφήτη Ηλία στην Ηλιούπολη, με περίπου 150 πιστούς να παραμένουν εντός του ναού αρνούμενοι να βγουν.

Στο σημείο έφτασαν άμεσα αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες επιχείρησαν να πείσουν τους πιστούς να βγουν από τον ιερό ναό, ωστόσο οι συγκεντρωμένοι, όχι μόνο αρνήθηκαν να αποχωρήσουν, αλλά επιτέθηκαν και στον διευθυντή της αστυνομίας με αποτέλεσμα να ζητηθεί η ενίσχυση των αστυνομικών δυνάμεων, με την κατάσταση να γίνεται έκρυθμη.

Αφορμή της εντάσεως, στάθηκε το κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Ηλιούπολης σε συγκέντρωση στις 10:00 το πρωί της Κυριακής.

Η Κίνηση Πολιτών Ηλιούπολης κάλεσε τους πολίτες σε:

«Συμβολική Δράση, σχετικά με την καθαίρεση του αυθαίρετου κτίσματος-ναού. Στις 10:30 θα συναντηθούμε στην είσοδο του Υμηττού επί της οδού Μαραθωνομάχων, στην Ηλιούπολη Αττικής. Θα ανηφορίσουμε μέχρι τον Προφήτη Ηλία και θα προχωρήσουμε σε Δράση διαμαρτυρίας και συμβολική καθαίρεση του παράνομου κτίσματος. Αρχίζουμε εμείς και συνεχίζει η Πολιτεία, όπως έπρεπε να κάνει από την αρχή μόνη της. Φοράμε μάσκες, κρατάμε αποστάσεις και πλακάτ με το σύνθημά μας “Θέλουμε πίσω το δάσος μας και το παλιό παρεκκλήσι”»

Ο ιερέας παρομοίως κάλεσε σε «αντισυγκέντρωση» κι έτσι περίπου 150 πιστοί βρέθηκαν στο ναό, με την κατάσταση να εκτονώνεται γύρω στη 1 το μεσημέρι.

Πληροφορίες του ilioupolinews.gr αναφέρουν ότι εκείνη την ώρα, τελούνταν υπαίθρια Θεία Λειτουργία, παρουσία πιστών. Κατά τη διάρκεια της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων της κίνησης πολιτών, υπήρξε μερική συμπλοκή διαδηλωτών με πιστούς, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας.

Παρά την συμπλοκή, ο αρχιμανδρίτης του ιερού ναού Αγίας Μαρίνας Ηλιούπολης Σεραφείμ Δημητρίου, συνέχισε κανονικά την υπαίθρια λειτουργία την οποία τελούσε, χωρίς να διακόψει ούτε μία στιγμή τη Θεία Λειτουργία, η οποία διήρκεσε 3,5 ώρες.

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει