Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός: Αυξάνονται οι νεκροί στην Βρετανία

Καλυτερεύει η υγεία του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον

Αυξάνονται οι νεκροί στην Βρετανία, καθώς μόνο στο το τελευταίο 24ωρο, καταγράφηκαν 938 ακόμα άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από τον κορονοϊό στη χώρα.

Ο συνολικός αριθμός θανάτων από την πανδημία στη χώρα είναι τώρα 7.097, σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Πρόκειται για αρνητικό ρεκόρ στην μαύρη λίστα νεκρών που ανακοινώνεται, καθώς είναι ο μεγαλύτερος αριθμός που έχει καταγραφεί μέσα σε μια μέρα.

Την ίδια ώρα, η κατάσταση της υγείας του πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, που έχει προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό και μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας τη Δευτέρα, «βελτιώνεται», όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Ρίσι Σούνακ.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών κατά τη διάρκεια της τακτικής συνέντευξης τύπου που παραχωρεί η κυβέρνηση, ο ηγέτης των Συντηρητικών παραμένει στην εντατική, όμως η κατάστασή του «βελτιώνεται», καθώς «μπορεί να κάθεται στο κρεβάτι του και να μιλάει» με γιατρούς και νοσηλευτές.

Παράλληλα, η κυβέρνηση της Ουαλίας ανακοίνωσε ότι το καθολικό lockdown στην περιοχή αυτή της Βρετανίας θα συνεχιστεί και την επόμενη εβδομάδα.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Μαρκ Ντρέικφορντ, δήλωσε στην εικονική συνεδρίαση της τοπικής βουλής ότι δεν πρέπει να χαθούν οι μέχρι στιγμής κόποι, τη στιγμή που μόλις άρχισαν να αποδίδουν οι προσπάθειες.

Η Ουαλία αποτελεί τουριστικό προορισμό για τους Βρετανούς και, καθώς πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα, υπάρχουν ανησυχίες για αφίξεις ή μετακινήσεις πολιτών τις επόμενες μέρες.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει