Ενημέρωση με ένα κλικ

Κορονοϊός-Γαλλία: Κάλεσμα να μην υπάρξει Πασχαλινή απόδραση

«Κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, δεν πάμε διακοπές»

Ο Γάλλος υπουργός Εσωτερικών, Κριστόφ Καστανέρ, έστειλε μήνυμα στους πολίτες να ξεχάσουν «τη μεγάλη απόδραση» καθώς αρχίζουν επισήμως οι διακοπές του Πάσχα για τους μαθητές.

Σύμφωνα με τον Καστανέρ, θα στηθούν μπλόκα σε μεγάλες εθνικές οδούς και οδικούς άξονες.

Επίσης αστυνομικοί, χωροφύλακες και στρατιώτες θα αναπτυχθούν σε σιδηροδρομικούς σταθμούς και αεροδρόμια, ώστε να πραγματοποιείται εξακρίβωση στοιχείων.

Οι διακοπές των δύο εβδομάδων για το Πάσχα αρχίζουν αύριο 4 Απριλίου το απόγευμα και θα κλιμακωθούν σε διάστημα τεσσάρων εβδομάδων σε τρεις διαφορετικές ζώνες.

Κατά τη διάρκεια του lockdown, οι Γάλλοι υποχρεούνται να φέρουν υπογεγραμμένη και χρονολογημένη βεβαίωση για τον λόγο εξόδου από το σπίτι, με το συγκεκριμένο έγγραφο να έχει νομική ισχύ.

Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Εντουάρ Φιλίπ, τόνισε πως «κατά τη διάρκεια των περιοριστικών μέτρων, δεν πάμε διακοπές» εξηγώντας παράλληλα ότι οποιαδήποτε παραβίαση των μέτρων θα τιμωρείται διά νόμου.

Οι έλεγχοι, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, δεν πραγματοποιούνται για να επιβάλλονται πρόστιμα, αλλά για να προστατευθούν οι Γάλλοι από τον κορονοϊό και να σταματήσει η διασπορά.

«Εάν ο κόσμος αρχίζει να φεύγει τα Σαββατοκύριακα ή για διακοπές, όλη η στρατηγική του περιορισμού έχει αποτύχει», υπογράμμισε.

Από τις 17 Μαρτίου, οπότε τέθηκε σε ισχύ το lockdown, η Γαλλική αστυνομία έχει διεξαγάγει 5,8 εκατ. ελέγχους και έχουν επιβληθεί 359.000 πρόστιμα.

Μέχρι στιγμής τα πρόστιμα κυμαίνονται από 135 ευρώ την πρώτη φορά έως 1.500 ευρώ στη δεύτερη παράβαση.

Όσοι διαπιστωθεί ότι παραβιάζουν τους κανόνες περιορισμού για τέταρτη συνεχή φορά, βρίσκονται αντιμέτωποι με πρόστιμο 3.750 ευρώ και ποινή φυλάκισης έξι μηνών.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει