Ενημέρωση με ένα κλικ

Tι αλλάζει τους επόμενους 2-3 μήνες σε επιδόματα, δάνεια, αγορά εργασίας

Μάχη σε τέσσερα μέτωπα δίνουν κυβέρνηση και υπουργείο Οικονομικών απέναντι στον κορονοϊό για να στηρίξουν την υγεία, κρατώντας όρθια όμως την οικονομία και την κοινωνία.

Με τις χθεσινές ανακοινώσεις ο Χρήστος Σταϊκούρας έδωσε τους άξονες για τις παρεμβάσεις που ετοιμάζουν τα υπουργεία Εργασίας, Οικονομικών και Ανάπτυξης στους επόμενους 2-3 μήνες, για τις επιχειρήσεις που κλείνουν και τους εργαζόμενους που δεν θα πηγαίνουν στις δουλειές τους όσο διαρκούν τα νέα έκτακτα μέτρα.

Από σήμερα κιόλας, για πρώτη φορά ξεκινά να λειτουργεί σύστημα ηλεκτρονικής παρακολούθησης των τάσεων σε ημερήσια βάση (με στοιχεία από τράπεζες, ΑΑΔΕ, ΓΛΚ, υπ.Εργασίας και φορείς της αγοράς) για να μπορεί να εντοπίζει και να παρεμβαίνει άμεσα σε περίπτωση ανάγκης λόγω απότομης πτώσης του τζίρου, ανά κλάδο και περιοχή της χώρας.

Αυτό θα οδηγήσει σε νέα μέτρα στήριξης που θα αρχίσουν να ανακοινώνονται σταδιακά, από την ερχόμενη Δευτέρα. Με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που θα εκδοθεί τις επόμενες μέρες ή ώρες – μέσα στο σαββατοκύριακο πιθανότατα- η κυβέρνηση:

– ενισχύει άμεσα με επιπλέον 200 εκατομμύρια ευρώ την Υγεία για δαπάνες ΜΕΘ, υγειονομικό υλικό και 2.000 προσλήψεις σε Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ.

Διαβάστε περισσότερα στο dimosio.gr 

 

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει