Ενημέρωση με ένα κλικ

Αφγανιστάν: Στρατιώτης άρχισε να πυροβολεί Αμερικανούς!

Αμερικανοί και Αφγανοί στρατιώτες νεκροί σε ανταλλαγή πυροβολισμών σε στρατόπεδο

Αφγανοί και Αμερικανοί στρατιώτες έγιναν στόχος «άμεσων πυρών» τη νύχτα του Σαββάτου στο ανατολικό Αφγανιστάν, όπως έγινε γνωστό από έναν εκπρόσωπο των αμερικανικών δυνάμεων που βρισκόταν στο σημείο.

Επικαλούμενοι δύο Αφγανούς αξιωματούχους, οι «NYΤ» τόνισαν ότι πέντε ή έξι Αμερικανοί στρατιώτες και έξι Αφγανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν.

Η εφημερίδα επικαλέστηκε έναν Αμερικανό στρατιωτικό αξιωματικό που είπε πως υπάρχουν τουλάχιστον έξι Αμερικανοί θύματα και επιβεβαίωσε την ύπαρξη νεκρών χωρίς να αναφέρει τον αριθμό αυτών.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας του Αφγανιστάν, που ζήτησαν να μην κατονομαστούν, είπε ότι ενδέχεται τουλάχιστον ένας Αφγανός στρατιώτης να άνοιξε πυρ εναντίον των Αμερικανών μέσα στο στρατόπεδο και να υπάρχουν θύματα.

«Μια ομάδα των αμερικανικών και αφγανικών δυνάμεων που δρουν στην επαρχία Νανγκαρχάρ έγινε στόχος άμεσων πυρών στις 8 Φεβρουαρίου», είπε ο Αμερικανός συνταγματάρχης Σόνι Λέγκετ.

«Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον Αμερικανών»

Μια πηγή των τοπικών υπηρεσιών ασφαλείας είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας Αφγανός στρατιώτης άνοιξε πυρ εναντίον των Αμερικών και ότι «τα πυρά και η μάχη συνεχίστηκαν για μεγάλο διάστημα».

Πολλές άλλες αφγανικές πηγές επιβεβαίωσαν ότι υπήρξε σύγκρουση μεταξύ Αμερικών και Αφγανών.

Ένας αξιωματούχος της αφγανικής κυβέρνησης είπε ότι «πολλά ελικόπτερα προσγειώθηκαν και απογειώθηκαν από το γενικό επιτελείο, μεταφέροντας θύματα».

Δεν έχει ανακοινωθεί προς το παρόν κανένας επίσημος απολογισμός. «Δεν γνωρίζουμε αν επρόκειτο για σύγκρουση ή μια μια εκ των έσω επίθεση», είπε ο ίδιος αξιωματούχος.

Αξιωματούχοι στο Αφγανιστάν δεν σχολίασαν για τον αριθμό θυμάτων. «Αξιολογούμε την κατάσταση και θα δώσουμε περαιτέρω ενημέρωση μόλις αυτή είναι διαθέσιμη», τόνισαν.

Το συμβάν αυτό σημειώνεται σε μια περίοδο που οι Ταλιμπάν διαπραγματεύονται, εδώ και πάνω από έναν χρόνο, με τις Ηνωμένες Πολιτείες, την αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων από το Αφγανιστάν με αντάλλαγμα εγγυήσεις για την ασφάλεια και τον περιορισμό των βίαιων ενεργειών.

Τον Ιανουάριο οι ισλαμιστές αντάρτες έκαναν μια πρόταση εκεχειρίας, στην οποία η Ουάσινγκτον δεν έχει απαντήσει επισήμως.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει