Ενημέρωση με ένα κλικ

Μαραθώνιος Αθήνας: Ρεκόρ διαδρομής από τον Μαναζότ Σιγιούμ Ταφέρι και πρωτιά για τον Κώστα Σταμούλη

Ιστορικό ρεκόρ συμμετοχών με 85.000 δρομείς στον 43ο Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας, όπου ο Αιθίοπας αθλητής έγραψε ιστορία στον τερματισμό στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Με ιδανικές καιρικές συνθήκες και αθρόα προσέλευση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 8/11 ο 43ος Αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας. Η ελληνική πρωτεύουσα βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου αθλητισμού, με 25.000 δρομείς να διασχίζουν την ιστορική διαδρομή των 42.195 μέτρων από τον Μαραθώνα έως το Παναθηναϊκό Στάδιο. Συνολικά, η διοργάνωση σημείωσε ιστορικό ρεκόρ με πάνω από 85.000 συμμετέχοντες από κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Αιθίοπας Μαναζότ Σιγιούμ Ταφέρι αναδείχθηκε ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ημέρας. Τερματίζοντας στο Παναθηναϊκό Στάδιο με χρόνο 2 ώρες, 10 λεπτά και 3 δευτερόλεπτα, ο Ταφέρι κατέρριψε το προηγούμενο ρεκόρ της διαδρομής που κρατούσε από το 2023 ο Κενυάτης Έντουιν Κίπτου (2:10:34), βελτιώνοντας την επίδοση κατά 31 δευτερόλεπτα. Στο βάθρο τον ακολούθησαν ο Αιθίοπας Ασεφά Τεφερά Μενγκίσα (2:10:18) και ο Κενυάτης Πάτρικ Κέτερ Κίπλαγκατ (2:11:22).

Στις υψηλές θέσεις της κατάταξης βρέθηκαν επίσης ο Βίνσεντ Κίπσανγκ Ρόνο από την Κένυα και ο Νγκούσε Αμλοσόμ Τεσφαλντέτ από την Ερυθραία. Σε ό,τι αφορά τις ελληνικές συμμετοχές, ο Κώστας Σταμούλης ξεχώρισε τερματίζοντας πρώτος ανάμεσα στους Έλληνες δρομείς με χρόνο 2:17:38, ενώ ακολούθησαν σε κοντινή απόσταση ο Μπάμπης Πιτσώλης και ο Παναγιώτης Καραΐσκος.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com