Ενημέρωση με ένα κλικ

Μιναγιώτικο φράγμα: Υπογράφεται άμεσα η σύμβαση των 149,21 εκατ. ευρώ

Πάνω από 490 εκατ. ευρώ για αγροτικά έργα και οδοποιία ανακοίνωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς από το συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα.

Πράσινο φως για το Μιναγιώτικο φράγμα, ένα έργο πνοής για την περιοχή με προϋπολογισμό 149,21 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μαργαρίτης Σχοινάς, από το βήμα του συνεδρίου της ΚΕΔΕ στην Καλαμάτα. Η υπογραφή της σύμβασης αναμένεται εντός των επόμενων ημερών, δρομολογώντας την άρδευση 35.000 στρεμμάτων, ενώ η πρώτη φάση του έργου προβλέπεται να ολοκληρωθεί σε 18 μήνες.

Το έργο αποτελεί τη ναυαρχίδα του προγράμματος «Ύδωρ 2.0», το οποίο περιλαμβάνει συνολικά πέντε επενδύσεις ΣΔΙΤ, με το συνολικό τους κόστος να αγγίζει τα 800 εκατ. ευρώ. Παράλληλα, ο Υπουργός ανακοίνωσε την έναρξη πρόσκλησης ύψους 80 εκατ. ευρώ για έργα ταμίευσης νερού σε δήμους και περιφέρειες, με ανώτατο όριο 2,2 εκατ. ευρώ ανά έργο. Στον τομέα της αγροτικής οδοποιίας, έχουν ήδη εγκριθεί 446 έργα σε 141 δήμους, με συνολικό προϋπολογισμό 241,7 εκατ. ευρώ.

Ο Μαργαρίτης Σχοινάς απηύθυνε σαφές κάλεσμα προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση για ορθολογική ιεράρχηση των αναγκών. «Ποια έργα είναι πιο ώριμα και ποια εξυπηρετούν περισσότερους παραγωγούς;» διερωτήθηκε, υπογραμμίζοντας ότι η προτεραιοποίηση είναι απαραίτητη για την άμεση απόδοση αποτελεσμάτων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε επίσης η νέα ΚΑΠ 2028–2034. Ο Υπουργός αποκάλυψε το σχέδιο για μεταφορά της χρηματοδότησης αρδευτικών έργων από το Ταμείο Συνοχής, ώστε να αποσυμφορηθεί ο προϋπολογισμός της γεωργίας και να επωφεληθούν ουσιαστικά οι Έλληνες αγρότες. «Η Ελλάδα διαθέτει τους ανθρώπους και τους πόρους για μια ισχυρή περιφέρεια. Χρέος μας είναι να μετατρέψουμε αυτές τις δυνατότητες σε παραγωγή και εισόδημα», κατέληξε, ζητώντας τη στενή συνεργασία των δημάρχων.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com