Συναγερμός σε Κοπεγχάγη και Πράγα για νέες απειλές για βόμβες σε αεροδρόμια
Αναστάτωση στις ευρωπαϊκές αερομεταφορές μετά τα απειλητικά μηνύματα που οδήγησαν στην εκτροπή πτήσης της Wizz Air προς τη Βενετία.
Νέες απειλές για βόμβες έχουν θέσει σε κατάσταση συναγερμού τις αστυνομικές αρχές στη Δανία και την Τσεχία, την Παρασκευή 6/11. Τα περιστατικά αυτά έρχονται μόλις μία ημέρα μετά από ένα κύμα απειλών που επηρέασε δεκάδες πτήσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Στη Δανία, η αστυνομία διεξάγει έρευνες σχετικά με απειλητικά μηνύματα που στρέφονται κατά της εναέριας κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο της Κοπεγχάγης. Παρά την ανησυχία, οι αρχές διευκρίνισαν πως, βάσει της αρχικής εκτίμησης, δεν προκύπτει άμεσος κίνδυνος για την ασφάλεια των επιβατών, σύμφωνα με το Reuters.
Την ίδια στιγμή, οι αρχές στην Τσεχία βρίσκονται σε εγρήγορση, καθώς καταγράφηκαν εκ νέου απειλές για βόμβες σε αεροσκάφη που έχουν ως προορισμό ή αναχωρούν από το αεροδρόμιο της Πράγας. Η σοβαρότητα της κατάστασης επιβεβαιώθηκε όταν αεροσκάφος της Wizz Air, το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πράγα – Ρώμη, αναγκάστηκε να εκτραπεί προς τη Βενετία έπειτα από σχετική προειδοποίηση. Μέσω ανάρτησης στην πλατφόρμα X, η αστυνομία της Τσεχίας ενημέρωσε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στη λειτουργία του αεροδρομίου, ενώ οι έρευνες για τον εντοπισμό της προέλευσης των απειλών συνεχίζονται.
