Ενημέρωση με ένα κλικ

Γαλλία: 700.000 διαδηλωτές και 70.000 αστυνομικοί στους δρόμους για τις αυριανές κινητοποιήσεις

Σε κλοιό απεργιών και διαδηλώσεων η χώρα με τον Εμανουέλ Μακρόν να συγκαλεί Συμβούλιο άμυνας και εθνικής ασφάλειας εν μέσω κλίματος έντασης.

Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Γαλλία, καθώς προετοιμάζεται για μία ακόμη ημέρα έντονων διαδηλώσεων που θα συνοδευτούν από μαζικές απεργιακές κινητοποιήσεις. Οι αστυνομικές αρχές εκτιμούν πως στους δρόμους του Παρισιού και των υπολοίπων μεγάλων πόλεων αναμένεται να κατέβουν από 500.000 έως 700.000 άτομα, ενώ περίπου 70.000 αστυνομικοί θα βρίσκονται επί ποδός για τη διατήρηση της τάξης.

Η ένταση κλιμακώνεται και γύρω από τη διαδρομή που θα ακολουθήσει η πορεία στο Παρίσι, καθώς οι διαδηλωτές επιδιώκουν να συγκεντρωθούν στο κέντρο της πόλης, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει επίσημη έγκριση από τις αρμόδιες αρχές. Στις αυριανές δράσεις αναμένεται να συμμετάσχουν ενεργά φοιτητές, μαθητές, αλλά και το κίνημα των «κίτρινων γιλέκων», προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στους τομείς των μεταφορών και της παιδείας.

Στο επίκεντρο των εξελίξεων βρίσκεται ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος συγκάλεσε το Συμβούλιο άμυνας και εθνικής ασφάλειας στο προεδρικό Μέγαρο, παρουσία εκπροσώπων των ενόπλων δυνάμεων και της αστυνομίας. Παράλληλα, συνδικαλιστικές οργανώσεις, δικηγόροι και δικαστές εξαπέλυσαν δριμεία επίθεση κατά της κυβέρνησης, καταγγέλλοντας αυταρχικές πρακτικές που αποσκοπούν στον περιορισμό του δικαιώματος των διαδηλώσεων. Από την πλευρά της, η κυβερνητική εκπρόσωπος Μοντ Μπρεζέον ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να επαναληφθούν τα γεγονότα της 17 Οκτωβρίου, τονίζοντας τις σοβαρές δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της χώρας.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com