Ο Αμπντούλ ελ Σαγιέντ εκλέγεται πρώτος μουσουλμάνος γερουσιαστής των ΗΠΑ στο Μίσιγκαν
Το σκωπτικό μήνυμα του Δημοκρατικού γιατρού προς τον Τζέι Ντι Βανς ενόψει της ορκωμοσίας του τον Ιανουάριο.
Ο Αμπντούλ ελ Σαγιέντ, εκπρόσωπος της αριστερής πτέρυγας των Δημοκρατικών, πέτυχε μια ιστορική νίκη στο Μίσιγκαν, επικρατώντας του Ρεπουμπλικάνου αντιπάλου του, Μάικ Ρότζερς. Η εξέλιξη, που επιβεβαιώνεται από το Decision Desk HQ και τις προβλέψεις των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης, καθιστά τον ελ Σαγιέντ τον πρώτο μουσουλμάνο γερουσιαστή των ΗΠΑ.
Η επικράτηση του γιατρού στο επάγγελμα ήρθε παρά την απρόσμενη κίνηση της Χέιλι Στίβενς, αντιπάλου του στις προκριματικές εκλογές, η οποία επέλεξε να στηρίξει τον Μάικ Ρότζερς. Παρά τα εμπόδια, ο ελ Σαγιέντ πανηγύρισε το αποτέλεσμα δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Μίσιγκαν, τα καταφέραμε!».
Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε το δημόσιο σχόλιο του νέου γερουσιαστή προς τον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζέι Ντι Βανς. Αναφερόμενος στην επικείμενη ορκωμοσία του τον Ιανουάριο, ο ελ Σαγιέντ σημείωσε με ειρωνική διάθεση: «Τζέι Ντι, χαμπίμπι (αγαπητέ μου), υπάρχει μια απολαυστική ειρωνεία στο γεγονός ότι είσαι συνταγματικά υποχρεωμένος να με ορκίσεις τον Ιανουάριο».