Ενημέρωση με ένα κλικ

Ρωσία: Η FSB απέτρεψε την αποστολή παγιδευμένων γυαλιών για χειριστές drones στο μέτωπο

Το σχέδιο των ουκρανικών μυστικών υπηρεσιών που θυμίζει την επίθεση με τους βομβητές της Χεζμπολάχ στον Λίβανο.

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας (FSB) ανακοίνωσε ότι εξουδετέρωσε ένα σχέδιο δολιοφθοράς που στόχευε στην εξόντωση Ρώσων χειριστών drones στο μέτωπο της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι ουκρανικές μυστικές υπηρεσίες επιχείρησαν να εισάγουν στις γραμμές του ρωσικού στρατού εξειδικευμένο εξοπλισμό, ο οποίος είχε μετατραπεί σε θανάσιμη παγίδα.

Η μέθοδος αυτή παρουσιάζει εντυπωσιακές ομοιότητες με την επίθεση που πραγματοποίησε το Ισραήλ τον Σεπτέμβριο του 2024, χρησιμοποιώντας παγιδευμένους βομβητές και ασυρμάτους κατά μελών της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και τη Συρία. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι εκρηκτικοί μηχανισμοί είχαν ενσωματωθεί σε γυαλιά FPV, τα οποία χρησιμοποιούν οι χειριστές drones για να λαμβάνουν εικόνα σε πραγματικό χρόνο από το πεδίο της μάχης.

Οι πράκτορες, υποδυόμενοι τους φιλορώσους εθελοντές, προσπάθησαν να διοχετεύσουν τον παγιδευμένο εξοπλισμό μέσω φιλανθρωπικών οργανώσεων και ανθρωπιστικών ιδρυμάτων που εφοδιάζουν τις ρωσικές δυνάμεις. Όπως προέκυψε από τους ακτινογραφικούς ελέγχους των Ρώσων πυροτεχνουργών, τα συστήματα ψύξης των γυαλιών είχαν αντικατασταθεί από αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς, ικανούς να προκαλέσουν θανατηφόρα τραύματα ή μόνιμες αναπηρίες στους χρήστες, λόγω της εγγύτητας της συσκευής στο πρόσωπο.

Η FSB έδωσε στη δημοσιότητα μαρτυρίες εθελοντών που ενεπλάκησαν άθελά τους στη διακίνηση. Μία γυναίκα που συνεργάστηκε με τις αρχές ανέφερε ότι προσέγγισε άτομο με το όνομα Ντάρια για την παράδοση του εξοπλισμού, προτού οι αξιωματικοί της FSB επέμβουν και την ενημερώσουν για τον κίνδυνο.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com