Ενημέρωση με ένα κλικ

Ινδία: Έκρηξη και πυρκαγιά σε διυλιστήριο της HPCL στο Βισακαπατνάμ

Συναγερμός στις αρχές μετά από φωτιά σε δεξαμενή πετρελαίου – Δεν αναφέρονται τραυματισμοί παρά την ανησυχία των κατοίκων.

Ισχυρή έκρηξη και μεγάλη πυρκαγιά σημειώθηκαν στις εγκαταστάσεις της Hindustan Petroleum Corporation Limited (HPCL), στο Βισακαπατνάμ της Ινδίας, προκαλώντας έντονη αναστάτωση στις γύρω περιοχές. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The New Indian Express, τεράστιες φλόγες και πυκνά σύννεφα μαύρου καπνού κάλυψαν τον ουρανό, ενώ εργαζόμενοι ανέφεραν ότι άκουσαν έναν δυνατό θόρυβο που παρέπεμπε σε έκρηξη λίγο πριν ξεσπάσει η φωτιά.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε δεξαμενή αποθήκευσης βαρέος πετρελαϊκού υλικού, στη μονάδα αναβάθμισης υπολειμμάτων του διυλιστηρίου. Όπως εξήγησε αρμόδιος αξιωματούχος της HPCL, ο έντονος μαύρος καπνός οφείλεται στο υψηλό ιξώδες του υλικού που περιείχε η δεξαμενή.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν οι εσωτερικές πυροσβεστικές δυνάμεις του συγκροτήματος, καθώς και πυροσβεστικά οχήματα από την πόλη του Βισακαπατνάμ, προκειμένου να ελέγξουν το μέτωπο. Ως προληπτικό μέτρο ασφαλείας, η διοίκηση διέκοψε την παροχή ρεύματος στην πληγείσα ζώνη και απομάκρυνε το προσωπικό σε ασφαλή σημεία, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την πρόσβαση γύρω από τις εγκαταστάσεις.

Η πυρκαγιά προκάλεσε πανικό στους κατοίκους των περιοχών Μαλκαπουράμ και Σριχαριπουράμ, οι οποίοι ανησύχησαν βλέποντας το μέγεθος του καπνού. Ευτυχώς, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από εκπρόσωπο της εταιρείας, δεν έχουν καταγραφεί θύματα ή τραυματισμοί από το περιστατικό.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com