Παναθηναϊκός – ΑΕΚ: Η χρηματιστηριακή αξία των ρόστερ και οι πιθανές ενδεκάδες στο ΟΑΚΑ
Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι της 9ης αγωνιστικής της Super League, μέσα από τα επίσημα στοιχεία του Transfermarkt.
Το πρώτο μεγάλο αθηναϊκό ντέρμπι της φετινής σεζόν είναι προ των πυλών, με τον Παναθηναϊκό να υποδέχεται σήμερα την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Super League. Οι παίκτες του Τζέικομπ Νίστρουπ στοχεύουν στο «τρίποντο» για να διευρύνουν τη διαφορά τους από τον Ολυμπιακό, ενώ το σύνολο του Μάρκο Νίκολιτς επιδιώκει το «διπλό» για να διατηρήσει το αήττητο σερί του στη διοργάνωση.
Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα οικονομικά δεδομένα των δύο ομάδων, όπως αυτά καταγράφονται στην πλατφόρμα του Transfermarkt. Ο Παναθηναϊκός υπερτερεί συνολικά, με τη χρηματιστηριακή αξία του ρόστερ του να ανέρχεται στα 126 εκατ. ευρώ, έναντι 86 εκατ. ευρώ της ΑΕΚ.
Στους «Πράσινους», ο Αζεντίν Ουναΐ είναι ο πιο ακριβός παίκτης (16 εκατ. ευρώ), ενώ ακολουθούν οι Σαλάχ-Εντίν και Ιμράν Λούζα με 10 εκατ. ευρώ έκαστος. Στην Ένωση, την κορυφή κατέχει ο Λούκα Γιόβιτς (9 εκατ. ευρώ), με τον Λόβρο Μάγερ να ακολουθεί στα 8 εκατ. ευρώ και τους Μουκουντί και Κάιρινεν να ισοβαθμούν στα 6 εκατ. ευρώ.
Στο τακτικό σκέλος, οι δύο προπονητές φαίνεται να καταλήγουν στο 4-2-3-1. Η ενδεκάδα του Τζέικομπ Νίστρουπ εκτιμάται στα 64,30 εκατ. ευρώ, ενώ η αντίστοιχη του Μάρκο Νίκολιτς στα 55 εκατ. ευρώ.