Ενημέρωση με ένα κλικ

Ο Γιώργος Κουβαράς παρουσιάζει ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη στην ΕΡΤ

Μια βραδιά αφιερωμένη στον λαϊκό και λυρικό συνθέτη με τη συμμετοχή της Μαργαρίτας Θεοδωράκη και εκλεκτών καλλιτεχνών.

Το έργο και η προσωπικότητα του Μίκη Θεοδωράκη βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπομπής «Παρέα» με τον Γιώργο Κουβαρά, η οποία θα προβληθεί απόψε, Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2026, στις 21:00, από τη συχνότητα της ΕΡΤ. Το αφιέρωμα επιχειρεί να αναδείξει τις δύο βασικές πτυχές του δημιουργού: το στιβαρό λαϊκό του στίγμα και τον βαθύ, λυρικό ερωτισμό που διαπερνά τις συνθέσεις του.

Στο πλατό της εκπομπής, ο Γιώργος Κουβαράς υποδέχεται τη Μαργαρίτα Θεοδωράκη, η οποία συνεχίζει το έργο του πατέρα της με τη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης». Τη σκυτάλη στις ερμηνείες παίρνουν η Πίτσα Παπαδοπούλου, ο Θοδωρής Φέρρης, ο Παναγιώτης Πετράκης, η Klavdia και ο Άγγελος Θεοδωράκης, ο οποίος καταθέτει τις δικές του αναμνήσεις από τον παππού του.

Η συζήτηση φωτίζει τη μουσική επανάσταση που ξεκίνησε ο δημιουργός το 1960, όταν γεφύρωσε την υψηλή ποίηση με τον ήχο του μπουζουκιού. Παράλληλα, ο Αλέξης Κωστάλας, οι δημοσιογράφοι Νικόλας Βαφειάδης, Μανώλης Πιμπλής και Αντώνης Μποσκοΐτης, μαζί με τους ηθοποιούς Κρυσταλλία Κεφαλούδη και Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, μοιράζονται προσωπικές ιστορίες και απόψεις για τον άνθρωπο που πίστευε ότι «ο έρωτας και η επανάσταση πηγάζουν πάντα από την ίδια δύναμη».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com