Νικηφόρο ντεμπούτο για Σίξερς με 106-100 μέσα στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν
Οι Σίξερς χάλασαν τη γιορτή των Νικς για την απονομή των δαχτυλιδιών, με τον Ταϊρίς Μάξεϊ να οδηγεί τη Φιλαδέλφεια στη νίκη.
Σε μια αναμέτρηση με υψηλές προσδοκίες, οι Σίξερς επικράτησαν των Νικς με 106-100 στο Μάντισον Σκουέαρ Γκάρντεν, καταφέρνοντας να χαλάσουν τη λαμπερή βραδιά των πρωταθλητών, οι οποίοι λίγο νωρίτερα είχαν παραλάβει τα δαχτυλίδια τους μετά από 53 χρόνια αναμονής.
Το παιχνίδι σημαδεύτηκε από το επίσημο ντεμπούτο των ΛεΜπρον Τζέιμς και Τζέιλεν Μπράουν με τη φανέλα της ομάδας της Φιλαδέλφεια. Ο Ταϊρίς Μάξεϊ αναδείχθηκε ο κορυφαίος της αναμέτρησης, σημειώνοντας 28 πόντους, ενώ ο ΛεΜπρον Τζέιμς σε 33:45 λεπτά συμμετοχής προσέφερε 14 πόντους, 9 ριμπάουντ και 7 ασίστ. Ο Τζέιλεν Μπράουν συνέβαλε καθοριστικά με 19 πόντους, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο.
Από την πλευρά της ομάδας του Νικ Νερς, ο Εμπίντ, αν και δυσκολεύτηκε επιθετικά σκοράροντας 13 πόντους, κατέγραψε 11 ριμπάουντ και 3 μπλοκ, ενώ οι Κάλντγουελ Πόουπ και Σάιμονς έδωσαν τις απαραίτητες λύσεις ώστε να ανατραπεί το σκορ του πρώτου μέρους (58-54 υπέρ των Νικς) με ένα επιμέρους 29-18 στην τρίτη περίοδο. Οι Νικς, που αντιμετώπισαν προβλήματα με φάουλ των Τάουνς, Ανουνόμπι και Χαρτ, είδαν τον Μπράνσον να σημειώνει 21 πόντους και τον Τάουνς να προσθέτει 19 πόντους και 12 ριμπάουντ, ωστόσο η αντεπίθεσή τους δεν ήταν αρκετή για να ανατρέψουν το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.