Ενημέρωση με ένα κλικ

Μεξικό: 67 χρόνια κάθειρξη στους δολοφόνους της 8χρονης Καμίλα Γκόμες

Η δικαιοσύνη αποφάνθηκε για το στυγερό έγκλημα στο Τάσκο που είχε προκαλέσει την οργή των κατοίκων και το λιντσάρισμα των δραστών.

Δικαστήριο στο Μεξικό επέβαλε χθες Τρίτη ποινή κάθειρξης 67 ετών και έξι μηνών σε δύο άνδρες για τη δολοφονία της 8χρονης Καμίλα Γκόμες, ένα έγκλημα που συγκλόνισε το 2024 την τοπική κοινωνία. Εκτός από την πολυετή κάθειρξη, οι καταδικασθέντες καλούνται να καταβάλουν αποζημίωση ύψους 5 εκατομμυρίων πέσο (περίπου 242.000 ευρώ) στην οικογένεια του θύματος, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της εισαγγελίας της πολιτείας Γκερέρο.

Η τραγωδία εκτυλίχθηκε στην πόλη Τάσκο, όταν η μικρή Καμίλα εξαφανίστηκε στις 27 Μαρτίου 2024 ενώ έπαιζε έξω από το σπίτι της. Η υπόθεση πήρε γρήγορα διαστάσεις θρίλερ, καθώς η μητέρα της άρχισε να δέχεται απειλητικά τηλεφωνήματα από τους απαγωγείς για λύτρα. Παρά την άμεση κινητοποίηση και την ανάλυση υλικού από κάμερες ασφαλείας που υπέδειξαν τους δράστες, η κατάληξη ήταν τραγική: το άψυχο σώμα του κοριτσιού εντοπίστηκε λίγες ώρες αργότερα μέσα σε μια μαύρη σακούλα στην άκρη του δρόμου.

Η αποκάλυψη της σορού πυροδότησε την οργή των κατοίκων, οι οποίοι προχώρησαν σε δυναμικές κινητοποιήσεις. Εκατοντάδες πολίτες απέκλεισαν δρόμους και εισέβαλαν στο σπίτι όπου κρύβονταν οι ύποπτοι, σύροντάς τους έξω και ασκώντας αυτοδικία με ρόπαλα, υπό το βλέμμα της αστυνομίας που δεν επενέβη. Μια γυναίκα, η οποία κατηγορούνταν επίσης για την απαγωγή, κατέληξε από τα τραύματα της, ενώ οι δύο άνδρες που καταδικάστηκαν σήμερα είχαν μεταφερθεί αρχικά στο νοσοκομείο πριν οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Οι ειδικοί επισημαίνουν πως το φαινόμενο των λιντσαρισμάτων στο Μεξικό παραμένει συχνό, αντανακλώντας το βαθύ αίσθημα ατιμωρησίας που επικρατεί στη χώρα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com