Γερμανία: Κυβερνοεπίθεση με διαρροή 421.000 email στο κόμμα AfD
Στο στόχαστρο των χάκερ βρέθηκε η Εναλλακτική για την Γερμανία, με προσωπικά δεδομένα στελεχών και βουλευτών να έρχονται στο φως της δημοσιότητας.
Στο επίκεντρο μιας σοβαρής κυβερνοεπίθεσης βρέθηκε το ακροδεξιό κόμμα AfD στην Γερμανία, με τους δράστες να προχωρούν σε παράνομη υποκλοπή εκατοντάδων χιλιάδων ηλεκτρονικών μηνυμάτων. Σύμφωνα με αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Bild, ο όγκος των δεδομένων που διέρρευσαν αγγίζει τα 421.000 email.
Το κόμμα παραδέχθηκε ότι το περιστατικό συνέβη τον Σεπτέμβριο 2026, όταν πάροχος υπηρεσιών φιλοξενίας που συνεργάζεται με την παράταξη δέχθηκε επίθεση. Όπως υποστήριξε το AfD, οι περισσότερες από τις θυρίδες που παραβιάστηκαν ήταν ανενεργές εδώ και χρόνια, ενώ η απειλή εντοπίστηκε και εξουδετερώθηκε άμεσα. Παρά τις αρχικές διαβεβαιώσεις της ηγεσίας ότι δεν επηρεάστηκαν κορυφαία ομοσπονδιακά στελέχη, η Bild αναφέρει πως διέρρευσαν μηνύματα της συμπροέδρου Αλις Βάιντελ, καθώς και έγγραφα ταυτότητας βουλευτή.
Η κυβερνοεπίθεση έρχεται σε μια στιγμή που το AfD καταγράφει ιστορικά υψηλά ποσοστά, προηγούμενο στις δημοσκοπήσεις με περίπου 30% στην πρόθεση ψήφου. Μετά τις επιδόσεις ρεκόρ στις τοπικές εκλογές του Σεπτεμβρίου και την επικράτησή του σε δύο από τα τρία γερμανικά ομόσπονδα κράτη, το κόμμα βρίσκεται κοντά στον σχηματισμό της πρώτης ακροδεξιάς κυβέρνησης στην Σαξονία-Ανχαλτ μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτή τη στιγμή, η δημοσίευση περιλήψεων των υποκλαπέντων email από ιστοσελίδα αποτελεί αντικείμενο έρευνας, με το κόμμα να αναζητά τους υπαίτιους πίσω από τη διαρροή.