Ενημέρωση με ένα κλικ

ΣΥΡΙΖΑ: Στηρίζει τις απεργιακές κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και φοιτητών στις 21 Οκτωβρίου

Σφοδρή επίθεση της Κουμουνδούρου στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την υπονόμευση της δημόσιας παιδείας και το υψηλό κόστος διαβίωσης των νέων.

Την αμέριστη στήριξή του στις κινητοποιήσεις εκπαιδευτικών και φοιτητών εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με αφορμή τις δράσεις που ξεκινούν σήμερα και κορυφώνονται αύριο, Τετάρτη 21 Οκτωβρίου, με την εικοσιτετράωρη απεργία του κλάδου της εκπαίδευσης.

Σε επίσημη ανακοίνωσή της, η Κουμουνδούρου εξαπολύει δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, κατηγορώντας την για συστηματική υπονόμευση της δημόσιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όλες οι εκπαιδευτικές βαθμίδες πλήττονται από τις ελλείψεις σε προσωπικό και πόρους, ενώ η κατάσταση για τη νεολαία έχει φτάσει στο απροχώρητο. Ενδεικτικό της κρίσης, όπως επισημαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, είναι το γεγονός ότι εκατοντάδες φοιτητές αδυνατούν φέτος να εγγραφούν στις σχολές επιτυχίας τους, εξαιτίας του δυσβάσταχτου κόστους στέγασης και διαβίωσης.

Παράλληλα, το κόμμα συνδέει τα εγχώρια προβλήματα με το ευρύτερο ευρωπαϊκό πλαίσιο, σημειώνοντας ότι η νεολαία στην Ευρώπη αντιδρά δυναμικά απέναντι στις πολιτικές νεοφιλελεύθερης λιτότητας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο κυβερνητικό σχέδιο για τα ιδιωτικά ΑΕΙ, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ως μέρος μιας συνολικότερης υποβάθμισης. Καταλήγοντας, το κόμμα χαρακτηρίζει τις ειρηνικές κινητοποιήσεις ως «οξυγόνο για τη δημοκρατία» και καλεί το σύνολο της κοινωνίας σε μαζική συμμετοχή στους δρόμους, προκειμένου να δοθεί απάντηση στο αδιέξοδο που, όπως υποστηρίζει, έχει προκαλέσει η κυβέρνηση.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com