Ρήξη στο παλάτι: Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ πιέζει τον βασιλιά Κάρολο να αφαιρέσει τους τίτλους από τον Χάρι και τη Μέγκαν
Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου ζητά δραστικά μέτρα για να σταματήσουν οι δημόσιες εμφανίσεις του ζεύγους, με τον μονάρχη όμως να εμφανίζεται διστακτικός μπροστά στον κίνδυνο ενός ολοκληρωτικού οικογενειακού πολέμου.
Η αφαίρεση των βασιλικών τίτλων του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ βρίσκεται πλέον στο επίκεντρο των συζητήσεων εντός του Μπάκιγχαμ. Σύμφωνα με δημοσίευμα του περιοδικού Woman’s Day, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ έχει ζητήσει από τον πατέρα του, βασιλιά Κάρολο, να προχωρήσει στην αφαίρεση των τίτλων του Δούκα και της Δούκισσας του Σάσεξ, θεωρώντας ότι οι δημόσιες κινήσεις του ζεύγους προκαλούν συνεχή αναστάτωση στη μοναρχία.
Πηγές προσκείμενες στο παλάτι αναφέρουν ότι ο διάδοχος εμφανίζεται ενοχλημένος, υποστηρίζοντας πως οι δημόσιες εμφανίσεις τους αποτελούν μια συνεχή πρόκληση που δεν πρόκειται να σταματήσει από μόνη της. «Ο Ουίλιαμ λέει ότι ήρθε η ώρα ο πατέρα του να βάλει ένα τέλος», σημειώνουν χαρακτηριστικά οι πληροφορίες.
Ωστόσο, ο βασιλιάς Κάρολος παραμένει απρόθυμος να συγκρουστεί ανοιχτά με τον μικρότερο γιο του. Ο φόβος ότι μια τέτοια κίνηση θα πυροδοτήσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο με το ζεύγος Σάσεξ λειτουργεί ως ανασταλτικός παράγοντας για τον μονάρχη. Ο βασιλικός αναλυτής Τομ Σάικς, μέσω της πλατφόρμας Substack, επισημαίνει το κλίμα αβεβαιότητας που επικρατεί, τονίζοντας πως το παλάτι αποφεύγει ακόμα και ήπιες κινήσεις, όπως την αφαίρεση των ονομάτων τους από την επίσημη ιστοσελίδα, για να μην φανεί εκδικητικό ή για να μην ρίξει «λάδι στη φωτιά».