Ενημέρωση με ένα κλικ

Δώδεκα νεκροί από ναυάγια στη Λέσβο και τη Σάμο προκαλούν οργή

Συλλαλητήριο διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Λέσβου μετά την τραγωδία στο Αιγαίο, ενώ ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης καταδικάζει τη δράση των διακινητών.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ανάμεσά τους και ένα βρέφος, σε δύο τραγικά ναυάγια που σημειώθηκαν τα ξημερώματα στη Λέσβο και στη Σάμο. Οι νέες αυτές απώλειες προκάλεσαν κύμα οργής και θλίψης, με τον Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου, Κωνσταντίνο Μουτζούρη, να προβαίνει σε έντονη δήλωση.

Ο Κωνσταντίνος Μουτζούρης εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τα θύματα και καταδίκασε απερίφραστα τους διακινητές, χαρακτηρίζοντάς τους «αδίστακτους», καθώς, όπως ανέφερε, με μοναδικό κίνητρο το κέρδος, παίζουν με ανθρώπινες ζωές και οδηγούν ανυποψίαστους ανθρώπους στον θάνατο. Ο ίδιος τόνισε ότι η εγκληματική δράση αυτών των κυκλωμάτων πρέπει να αντιμετωπιστεί με τη μέγιστη αυστηρότητα.

Στο μεταξύ, το Εργατικό Κέντρο Λέσβου απευθύνει κάλεσμα για συλλαλητήριο, το οποίο έχει προγραμματιστεί για τις 6:00 το απόγευμα της Δευτέρας 19 Οκτωβρίου, στην πλατεία Σαπφούς στη Μυτιλήνη. Στην ανακοίνωσή του, το Εργατικό Κέντρο επισημαίνει πως το Αιγαίο έχει μετατραπεί σε «υγρό νεκροταφείο», κάνοντας λόγο για μια ναυτική τραγωδία με θύματα ανθρώπους που αναζητούσαν ένα καλύτερο μέλλον. Παράλληλα, συνδέει το μεταναστευτικό ζήτημα με την κλιμάκωση των πολεμικών συγκρούσεων και τις γεωπολιτικές εξελίξεις, υπογραμμίζοντας ότι όσο συνεχίζονται οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι και η εκμετάλλευση, οι μεταναστευτικές ροές και οι αντίστοιχες τραγωδίες θα αποτελούν δυστυχώς μια διαρκή πραγματικότητα.

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com