Γρηγόρης Βαλτινός: «Πρέπει να έχεις την ωριμότητα να δεχθείς ότι η ευτυχία είναι πεπερασμένη»
Ο σπουδαίος ηθοποιός μιλά για τη σχέση καλλιτέχνη και ανθρώπου, την αυτοσυγκράτηση και τον τρόπο που διαχειρίζεται τις στιγμές του παρελθόντος.
Σε μια εκ βαθέων συνέντευξη στο περιοδικό InStyle, ο Γρηγόρης Βαλτινός ανοίγει τα χαρτιά του στην Κριστέα Λιάκου, αναλύοντας τις πτυχές της καθημερινότητάς του και τη φιλοσοφία του για τη ζωή. Ο καταξιωμένος ηθοποιός μιλά για το διαρκές «πάρε-δώσε» μεταξύ του ανθρώπου και του καλλιτέχνη, εξηγώντας πως η τέχνη του αποτελεί προϊόν μιας συνεχούς ώσμωσης με τα προσωπικά του βιώματα.
Όταν η κουβέντα στρέφεται στην έννοια της εγκράτειας, ο Γρηγόρης Βαλτινός απορρίπτει τον όρο με χιούμορ, αναφέροντας χαρακτηριστικά την αγάπη του για τους ουζομεζέδες και την ελευθερία που νιώθει στις προσωπικές του συνήθειες. Με αφορμή το πέρασμα του χρόνου, ο καλλιτέχνης τονίζει τη σημασία της αποδοχής του τέλους. «Είμαι πανευτυχής που συνέβη κάτι “τότε”», δηλώνει χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι η ωριμότητα έγκειται στην ψυχραιμία να αναγνωρίζει κανείς πως κάθε στιγμή, από την καλλιτεχνική επιτυχία μέχρι τον έρωτα, είναι πεπερασμένη. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η συνειδητοποίηση προστατεύει τον άνθρωπο από τον αυτοεξευτελισμό και του επιτρέπει να εκτιμά βαθύτερα την ουσία της ζωής.