Παύλος Μαρινάκης: Απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης η απομάκρυνση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκαθάρισε πως η ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καμία εμπλοκή στην απόφαση, υπογραμμίζοντας το υψηλό επίπεδο των σχέσεων με τις ΗΠΑ.
Την απόφαση της αμερικανικής κυβέρνησης για την απομάκρυνση της Κίμπερλι Γκίλφοϊλ από τη θέση της πρέσβειρας των ΗΠΑ στην Ελλάδα σχολίασε ο Παύλος Μαρινάκης, τονίζοντας πως πρόκειται για ένα ζήτημα που δεν αφορά την ελληνική πλευρά.
«Η τοποθέτηση, ο ορισμός και το αίτημα για παραίτηση ή αποχώρηση είναι αποφάσεις της αμερικανικής κυβέρνησης. Δεν έχει καμία απολύτως σχέση η ελληνική κυβέρνηση, όπως άλλωστε συμβαίνει σε κάθε χώρα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Παράλληλα, διευκρίνισε ότι πρόκειται για μια εξέλιξη την οποία η ελληνική κυβέρνηση ούτε μπορεί να επηρεάσει, ούτε επιθυμεί να σχολιάσει.
Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, ο Παύλος Μαρινάκης επανέλαβε ότι οι σχέσεις της Ελλάδας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών. Διαβεβαίωσε, μάλιστα, ότι η συνεργασία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα για την υλοποίηση μεγάλων πρωτοβουλιών, ανεξάρτητα από τα πρόσωπα που επιλέγει η εκάστοτε αμερικανική κυβέρνηση.
«Εμείς οφείλουμε να συνεργαζόμαστε με όλα εκείνα τα πρόσωπα τα οποία επιλέγουν οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, για να προχωρούν όλες αυτές οι σημαντικές πρωτοβουλίες», τόνισε ο εκπρόσωπος. Κατέληξε δε, πως το θετικό κλίμα που αποτυπώθηκε πρόσφατα και με την επίσκεψη του Αμερικανού Υπουργού Εξωτερικών, αποτελεί τη βάση πάνω στην οποία η ελληνική κυβέρνηση επιδιώκει να χτίσει το προσεχές διάστημα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο για τις διεθνείς εξελίξεις.