Φίλιππος Καμπούρης: Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι για το κύκλωμα απάτης στον ΕΦΚΑ
Οι τηλεφωνικές συνομιλίες που καίνε τον Φίλιππο Καμπούρη και τους συνεργάτες του, αποκαλύπτοντας τη δράση του κυκλώματος και τις κινήσεις των 10.000 ευρώ.
Στο επίκεντρο των ερευνών για την υπόθεση απάτης σε βάρος του ΕΦΚΑ βρίσκεται ο Φίλιππος Καμπούρης, με τις τηλεφωνικές συνομιλίες που κατέγραψαν οι Αρχές να «καίνε» τον ίδιο, τη σύζυγό του και τα υπόλοιπα μέλη του κυκλώματος. Οι διάλογοι αυτοί, που περιλαμβάνονται στη δικογραφία της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος, ρίχνουν φως σε οικονομικές ατασθαλίες, απλήρωτους μισθούς και τις κινήσεις των εμπλεκομένων πριν από τις συλλήψεις.
Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση εργαζόμενης σε ψητοπωλείο της Καλλιθέας, η οποία μάταια προσπαθούσε να επικοινωνήσει με τον Φίλιππο Καμπούρη για να λάβει τα δεδουλευμένα της. Σε μια άλλη καταγραφή, μια γυναίκα που ζητούσε την παρέμβαση του Καμπούρη για τα χρήματά της, συνομίλησε εν αγνοία της με τη σύζυγό του, η οποία επίσης κατηγορείται στην υπόθεση, λαμβάνοντας μια αινιγματική απάντηση περί έλλειψης συνεργασίας.
Ιδιαίτερη αίσθηση προκαλεί η συνομιλία του κατηγορουμένου με τη σύζυγό του στα τέλη Σεπτεμβρίου, όπου ο ίδιος αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πάω να πάρω ένα δεκαχίλιαρο και έρχομαι». Την ίδια ώρα, ο συνεργάτης του, γνωστός με το ψευδώνυμο «Κωλοτούμπας», εξέφραζε σε φίλους την έντονη ανησυχία του για το αιφνίδιο κλείσιμο του ψητοπωλείου στην Καλλιθέα. Μετά το «λουκέτο», ο Φίλιππος Καμπούρης εμφανίζεται να δίνει αυστηρές οδηγίες στον συνεργάτη του, υποδεικνύοντάς του να μην απαντά σε άγνωστες κλήσεις και να μην αποκαλύπτει τη διεύθυνση κατοικίας του.
Η σύνδεση του Φίλιππου Καμπούρη με το κατάστημα επιβεβαιώνεται και από προγενέστερη καταγγελία του τον Αύγουστο στο Τμήμα Ασφαλείας Καλλιθέας, όπου ο ίδιος είχε δηλώσει ενόρκως ότι εργαζόταν εκεί ως υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων. Σημειώνεται πως ο Φίλιππος Καμπούρης νοσηλεύεται αυτή τη στιγμή προληπτικά στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» υπό αστυνομική φρούρηση, δίχως να διατρέχει κίνδυνο η υγεία του.