Ενημέρωση με ένα κλικ

Πτήση Flydubai: Η πάλη στο πιλοτήριο που παραλίγο να οδηγήσει σε τραγωδία

Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για το περιστατικό με τον Ομανό συγκυβερνήτη και την απότομη απώλεια ύψους 4.000 μέτρων.

Συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών σε Ισραήλ και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σχετικά με το δραματικό περιστατικό στην πτήση FZ1073 της FlyDubai με προορισμό το Τελ Αβίβ. Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται η ανατριχιαστική καταγγελία ότι ο Ομανός συγκυβερνήτης επιχείρησε να ρίξει το αεροσκάφος, με τον κυβερνήτη από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να δίνει μάχη για να αποτρέψει την πτώση.

Η κατάσταση, που θα μπορούσε να είχε μετατραπεί σε ανείπωτη τραγωδία, κλιμακώθηκε μέσα στο πιλοτήριο, ενώ σύμφωνα με μαρτυρίες, στην προσπάθεια για την ανάκτηση του ελέγχου συμμετείχαν και επιβάτες. Οι 174 επιβαίνοντες, ανάμεσά τους και 27 παιδιά, έζησαν στιγμές απόλυτου τρόμου.

Ο απόστρατος αντισυνταγματάρχης της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και κυβερνήτης της El Al, Αλόν Περέγκ, μιλώντας στο «Κανάλι 12», εξήγησε πως η «βουτιά» των 4.000 μέτρων σε μόλις 40 δευτερόλεπτα ήταν εξαιρετικά ακραία. Όπως επισήμανε, η έντονη πάλη στο πιλοτήριο ενδέχεται να απενεργοποίησε τον αυτόματο πιλότο του αεροσκάφους, καθώς η χειροκίνητη παρέμβαση στα πηδάλια υπερισχύει του συστήματος. Ο έμπειρος πιλότος υπογράμμισε τη σοβαρότητα της κατάστασης, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Αν μέσα σε 40 δευτερόλεπτα το αεροπλάνο έχασε το μισό του ύψος, σε άλλα 40 δευτερόλεπτα θα είχε συντριβεί. Ήταν πολύ κοντά».

Get real time updates directly on you device, subscribe now.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει
WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com